Najbolj čudne notranjost avtomobilov

Najbolj čudne notranjost avtomobilov
Foto: on autocar

Notranjost avtomobila je nekaj, kar se je v zadnjih desetletjih močno izboljšalo. Vse večji pomen se daje udobju voznika in potnikov, ki imajo zdaj znotraj vozila na voljo že marsikatero tehnologijo. Kaj pa pri tistih neuspelih poskusih, ko je interier izpadel katastrofalen? Preverili smo najgrše in najbolj čudne notranjosti avtomobilov skozi leta.

Notranjost Maseratija Boomerang

Leta 1971 je Maserati Boomerang požel kar nekaj mešanega aplavza in navdušenja. Zunanjost ga je zlila z okolico, notranjost pa je šokirala vsakogar, ki jo je videl. Volan se vrti okoli instrumentov, ki jih sestavlja sedem gumbov in tipk. Kot so dokazali, ta Maserati ni bil najbolj ergonomična zadeva na svetu.

Notranjost Maseratija Boomerang
Notranjost Maseratija Boomerang Foto: on autocar

Notranjost avtomobila kot iz igrice

Oldsmobile ni podjetje, ki bi ga dandanes poznal kar vsak. Firma iz Združenih držav Amerike je leta 1986 predstavila koncept Incas, ki je precej podoben futirističnim izdelkom. Za dizajn je poskrbelo podjetje ItalDesign, produkcijske linije pa avto ni nikoli ugledal.

Igričarska notranjost Oldsmobila
Igričarska notranjost Oldsmobila Foto: on autocar

Tudi Pontiac kdaj zgreši

Osemdeseta so bila tisto obdobje, ko so želeli v vseh industrijah natančno prikazati prihodnost. Med temi poizkusi je bil tudi Pontiacov prototip Pursuit iz leta 1987. Kaj točno je bila notranjost tega vozila, lahko vidite na spodnji sliki kar sami.

Pontiac Pursuit koncept
Pontiac Pursuit koncept Foto: on autocar

Peugeot 806 je precej zanimiva jahta na kolesih

Peugeot je model 806 Rundabout izdelal kot jahto na kolesih. Luksuznež je koncept doživel leta 1997, celoten dizajn pa spomni na notranjost jahte. Ni bil ravno priljubljen, Peugeot pa se tudi ni odločil za vstop v proizvodnjo jaht.

Jahtarska notranjost Peugeota 806
Jahtarska notranjost Peugeota 806 Foto: on autocar

Kia Imagine je predstavljivo nepredstavljiva

Leta 2019 je ženevski avto-moto šov doživel koncept Kia Imagine. Resda je vozilo nakazalo električno prihodnost znamke, po drugi strani pa je predstavilo nekaj najbolj bizarnega. Armaturna plošča je opremljena s kar 21 visoko resolucijskimi ekrani, ki prikazujejo instrumente in zunanjost vozila. Kia (še) ni povedala, da bi Imagine dejansko ugledal proizvodnjo.

Visoko tehnološka notranjost Kie Imagine
Visoko tehnološka notranjost Kie Imagine Foto: on autocar
Prejšnji članekSlovenska zgodba o uspehu: Iz Šempetra v svet
Naslednji članekPri Benjamin Moore so odločili: barva leta je “raspberry blush”

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.