Pozabite na plesen za omaro

omara

Ko kupujemo omaro, moramo biti pozorni na njeno velikost, razporeditev polic, predalov, košaric, koliko prostora nudi za obešanje ipd.

Če imamo na voljo manj prostora, potem ga lahko bolje izkoristimo, če izberemo omaro z drsnimi vrati. Drsna vrata naj bodo dovolj široka, da bomo imeli pregled nad stvarmi, zloženimi v omari in ne pretežka, da bodo lepo tekla po vodilih.

Vgradne omare z drsnimi vrati omogočajo dober izkoristek celotnega prostora, saj lahko za namestitev polic, predalov in košar izkoristimo prostor do stropa.

V primeru izbire omare s klasičnimi vratnimi krili, bodite prepričani, da je prostora dovolj, da lahko vratna krila odprete do konca. Če prostora ne bo dovolj, ne boste mogli iz omare izvleči košar, polic, predalov ob čiščenju.

Omara s hrbtiščem ali omaro brez?

Kljub temu, da trgovine ponujajo večinoma klasične omare s hrbtišči, razmislite, ali je takšna omara zares dobra izbira.

Pri omarah s hrbtiščem se lahko v bolj vlažnih prostorih ali prostorih, ki so slabše toplotno izolirani ali niso dovolj ogrevani, na steni za omaro začne kaj hitro nabirati plesen. Ker je plesen skrita za hrbtiščem omare, jo boste težko zaznali dovolj hitro, ko boste zaznali vonj po plesni, pa bo verjetno že pošteno razširjena po steni. Sanacijo bo tedaj veliko težja

Če boste postavili omaro ob steno in ne recimo sredi prostora, da bi služila kot nekakšna pregradna stena v večjem prostoru, je najbolje, da izberete omaro brez hrbtišča. POZOR: Tudi klasično omaro lahko potisnete ob zid in odstranite hrbtišče – v tem primeru okvir omare in stene pritrdite v steno.

Stena

Če se odločite za omaro brez hrbtišča, je priporočljivo, da steno prebelite s pralno barvo. Tako jo boste zlahka obrisali in se ne bo tako hitro umazala, če se bodo ob njo drgnili obešalniki. Poleg tega s tako barvo prebeljena stena tudi ne bo puščala sledi na vaših oblačilih.

Še en razlog je, zakaj izbrati omaro brez hrbtišča. Pozabite na vonj po postanem, po plesni in zatohlem. Omara brez hrbtišča je bolj zračna in oblačila bodo dalj časa ostala sveža.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekEdinstveni trojni filter za vodo, ki bi ga morali imeti
Naslednji članekOdlomila se je največja ledena gora na svetu
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.