Podstrešje spremenili v domači kino

Prav vsak kotiček doma je mogoče z nekaj domišljije in truda spremeniti v uporaben prostor. Ste kdaj pomislili, da bi podstrešje spremenili v mini domačo kino dvorano?

Projekt, ki se ga je lotila Samantha Turner, članica Facebook skupine DIY On a Budget Official, je naravnost navdušil preostale člane skupine. Kot je zapisala, je sprememba terjala kar nekaj truda, a zanjo ni bilo treba odšteti veliko denarja.

Podstrešje v hiši Turnerjevih je načeloma manj uporabno. Prenizek kolenčni zid in velik naklon strehe ne omogočata, da bi na podstrešju uredili otroško sobo ali spalnico, razen če bi morda izdelali frčado, povsem primerno pa je bilo za shranjevanje najrazličnejših stvari. Kljub vsemu si je Turnerjeva zaželela, da bi bil prostor bolje izkoriščen. Dobila je izvrstno zamisel – podstrešje je lahko tudi domača mini kino dvorana.

preureditev podstrešja
Vir: Facebook/Samantha Turner

Najprej je odstranila vse stvari iz podstrešja, nato je prebelila stene. Kot talno oblogo je namestila preprogo. Vrh kolenčnega zidu, tik ob začetku poševnine, je prilepila svetlobni led trak, s čimer je poskrbljeno za ambientalno osvetlitev. Ob steno je na omarico postavila 65-palčni televizijski ekran in v prostor postavila štiri udobne naslonjače tako, da je z vsakega mogoče udobno gledati televizijo. Televizijo in sedeže je kupila iz druge roke.

Za vse skupaj je, kot je pojasnila, namenila okoli 900 funtov (okoli 1100 evrov). Od tega je namenila okoli 25 evrov za barvo, 50 za lučke, 145 za preprogo, 420 za televizijo in 420 za fotelje. Za celotno prenovo je družina menda porabila teden dni.

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekZaščita in obnova lesenih talnih oblog
Naslednji članekImpulzivno nakupovanje? Uporabite pravilo 30 dni
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.