Izobraževanja za odrasle se morajo ustaviti: Kaj to pomeni za digitalni bon?

Portrait of his he nice, attractive focused bearded grey-haired man sitting in bag chair using laptop writing email letter browsing web wi-fi isolated over blue pastel color background
Photo by Deagreez on iStock

Digitalne bone za starejše od 55 let je moč pridobiti le z udeležbo na izobraževanju. Zdaj pa so se pojavile nove težave, saj so se vse aktivnosti v zvezi z izvedbo izobraževanj začasno ustavile. Do tega je prišlo zaradi številnih nepravilnosti pri razpisu in izvedbi. Služba Vlade RS za digitalno preobrazbo je ugotovila, da je prihajalo do številnih nepravilnosti pri izvedbi izobraževanj, ki jih je Slovenski regionalno razvojni sklad sklenil z izvajalci.

Težavi pri digitalnih bonih za starejše od 55 let

“Na Službi Vlade RS za digitalno preobrazbo z zaskrbljenostjo ugotavljamo, da v zvezi z izvajanjem pogodb, ki jih je Slovenski regionalno razvojni sklad sklenil z izbranimi izvajalci na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje izvajanja neformalnih izobraževanj za odrasle, stare 55 let ali več na področju digitalnih kompetenc za leto 2022, prihaja do številnih nepravilnosti,” so zapisali ob izjavi.

Vsa izobraževanja za odrasle na področju digitalnih kompetenc se morajo ustaviti, so povedali. Na to je odgovorila tudi ministrica za digitalno preobratbo dr. Emilija Stojmenova Duh. Od sklada je zahtevala, da na vse izvajalce izobraževanj, s katerimi je sklenil pogodbe na osnovi Javnega razpisa, naslovi poziv za takojšnjo začasno ustavitev vseh nadaljnjih aktivnosti v zvezi z izvedbo izobraževanj, in sicer do razjasnitve pravnega in dejanskega stanja glede morebitnih nepravilnosti pri izboru izvajalcev oziroma nepravilnosti pri izvajanju že sklenjenih pogodb s strani izvajalcev. Iz poziva naj izhaja zahteva, da se izobraževanj do nadaljnjega ne izvaja.

Senior woman struggling with technology, she is confused and staring at the computer screen
Photo by demaerre on iStock

Ministrica zahteva poročilo do začetka septembra

Obenem pa je zahtevala takojšnjo preverjanje pravilnosti opravljenega izbora izvajalcev in pri tistih, kjer je bila pogodba sklenjena izvede nadzor izvajanja pogodb v skladu z določili.

Končno poročilo mora biti posredovano do petka, 2. septembra 2022. Tako bo v prihodnjih dneh znanih še več informacij.

VIRgov
Prejšnji članekNasveti pri izrisu kuhinje
Naslednji članekISO 14001 – Sistem ravnanja z okoljem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.