Najcenejše in najdražje talne obloge?

Najcenejše in najdražje talne obloge?
Najcenejše in najdražje talne obloge? (Foto: Pexels iz Pixabay)

Pri izbiri talne obloge je cena eden od najpomembnejših dejavnikov, saj lahko močno vpliva na končno odločitev. V tem članku bomo predstavili najdražje in najcenejše talne obloge za vaš dom. S pravilno izbiro talnih oblog lahko ogromno prihranite. In obratno.

Najdražje talne obloge

Naravni kamen

Naravni kamen, kot sta marmor in granit, je eden najdražjih materialov za talne obloge. Ti kamni so izjemno trdni in trajni, zato so idealni za prostore z visokim prometom. Poleg tega lahko izbirate iz različnih barv in tekstur, ki se lahko prilagodijo katerem koli notranjemu dizajnu.

Parketne talne obloge

Parketne talne obloge so narejene iz visokokakovostnega lesa, obdelanega z oljem ali lakom, kar zagotavlja dolgotrajno zaščito in sijaj. Poleg tega imajo parketne talne obloge lep videz in so zaradi svoje trajnosti in vzdržljivosti dolgoročno naložba vredna svoje cene.

Usnjene talne obloge

Usnjene talne obloge so izdelane iz pravega usnja in so lahko narejene po meri za vsak prostor. Te talne obloge zagotavljajo pristen občutek in estetiko, zaradi česar so primerne predvsem za notranje prostore, kjer se veliko zadržujemo in uživamo v razkošju življenja

Tabela najdražjih talnih oblog

Vrsta talne obloge Cena (v EUR/m2)
Naravni kamen 100-500
Parketne talne obloge 80-200
Usnjene talne obloge 150-400
Lamelni parket 40-80
Keramične ploščice 20-60

 

Parket spada med dražje talne obloge.
Parket spada med dražje talne obloge. (Foto: expresswriters iz Pixabay)

Najcenejše talne obloge

Pri izbiri talnih oblog je cena ena najpomembnejših faktorjev, vendar pa se najcenejša izbira na dolgi rok lahko izkaže kot slaba izbira. Pri izogibanju temu, lahko prihranite denar pri alternativnih talnih oblogah, ki so prav tako kvalitetne.

Laminat

Laminat je podoben parketni oblogi, vendar je cenovno dostopnejši. Je zelo odporen na različne obremenitve in enostaven za namestitev.

Keramične ploščice

Keramične ploščice so dostopne, ponujajo različne barve in vzorce ter so primerne za vsako notranjo opremo. Pazite pri izbiri keramičarja!

Vinilne obloge

Vinilne obloge so cenovno dostopne, enostavne za namestitev in so zelo odporne na vlago in obrabo. Poleg tega so podobne tekstilnim ali lesenim oblogam.

Betonska tla

Betonska tla so trpežna, vendar pa so lahko namestitev in obdelava precej drage.

Linolejske talne obloge

Linolejske talne obloge so najcenejša možnost. Izdelane so iz naravnih materialov, lahko se prilagodijo vsakemu prostoru in nudijo udobno hodno površino. Namestitev in vzdrževanje sta cenovno zelo dostopna.

Pri izbiri talne obloge, cena ne sme vedno biti najpomembnejši faktor. Najcenejše obloge se lahko na dolgi rok izkažejo kot neprofitne. Zato se priporoča izbiro kakovostne talne obloge, ki bo dolga leta služila svojemu namenu in na dolgi rok prihranila veliko denarja.

Vrsta obloge Prednosti Slabosti
Lamelni parket Cenovno dostopni, odporni na obremenitve, enostavna namestitev Neponuja toliko izbire kot nekatere druge obloge
Keramične ploščice Dostopne, ponujajo različne barve in vzorce Občutljive na razpoke
Vinilne obloge Cenovno dostopne, enostavne za namestitev, odporna na vodo in obrabo Ni vseh barv in vzorcev, ki so na voljo pri drugih oblogah
Betonska tla Vzdržljiva in trpežna Visoki stroški namestitve in obdelave
Linolejske talne obloge Najcenejša možnost, naravni materiali Omejeno število barv in ni tako trpežna kot nekatere druge obloge

 

Ko načrtujete talne obloge za vaš dom ali pisarno, se obrnite na preverjene izvajalce za polaganje in dobavo talnih oblog na Omisli.si/talne-obloge.

Lokalni ponudniki, ki jim zaupamo.

Prejšnji članekKoliko denarja vam lahko prihrani slikopleskar?
Naslednji članekKako pravilno zasaditi travo na vrtu: Nasveti za pripravo tal in nego rastočega travnika
logo omisli.si

Lokalni ponudniki, ki jim zaupamo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.