Kaminska peč za ogrevanje in življenje po meri

Peč ni »samo« vir toplote, ampak tudi vpliva na vaše počutje v bivalnem prostoru, ob njej se sprostite in pozabite na vsakdanje opravke, vašim mislim pa pomaga k brezskrbni sprostitvi. Zato ni vseeno, kakšno peč izberete.

Ko se odločite za kaminsko peč, si želite več, kot le imeti topel dom, pomembni so tudi dejavniki, kot so navdušenje nad tehnologijo in oblikovanjem, občudovanje moči ognja, želja po užitku in udobju. Peči RIKA, ki jih pri nas prodaja podjetje Agni d.o.o., vas bodo pri izpolnitvi teh želja vedno znova presenečale. Ne le zato, ker proces ogrevanja izvajajo z najvišjo učinkovitostjo in estetiko, ampak izpolnijo tudi vaše najbolj goreče želje.

Podjetje Agni d.o.o. vam v akciji ponuja omejeno količino kaminov, ki jih lahko tudi NAJAMETE.

Pristop podjetja RIKA je dolgoročen, pri kaminskih pečeh jim je izrazito pomembna tako funkcionalnost kot izgled, ki morata biti združena v najboljši meri. Njihov moto se glasi »Kar je privlačno, mora tudi delovati, kar deluje, mora biti privlačno.«

Kaminska peč RIKA PARO Multiair

RIKA PARO Multiair vam omogoča kurjenje dveh vrst biomasnih kuriv v eni napravi. Kurite lahko tako pelete kot polena, pri tem pa se preklop med gorivi izvaja avtomatsko. Prednost peči je v tem, da poleg tega, da  neposredno ogreva prostor v katerem se nahaja, omogoča tudi razpih toplega zraka v dva sosednja prostora.

RIKA posebnost je prednost uporabe obeh vrst goriv združenih v eni sami estetski in funkcionalni napravi. Avtomatsko kaminsko peč lahko nastavimo na kurjenje peletov, ko nismo doma, ko pa lahko oskrbujemo kaminsko peč, pa enostavno kurimo s poleni. PARO tako združuje sistem dvojnega ogrevanja z enostavno uporabo, novo oblikovno zasnovo in hitrim vžigom.

Z dograjenim sistemom, ki ga je potrebno ločeno naročiti, lahko kaminska peč Rika Paro Multiair preko dveh cevnih priključkov razpihuje topel zrak v dva sosednja prostora. Na ta način lahko na enostaven način ogrevate več prostorov manjšega stanovanja.

Peč deluje neodvisno od priklopa električne energije. Je odlična v primeru, da imate svoj gozd in ste samo del dneva odsotni. Kaminska peč skrbi za regulacijo primarnega zraka spodaj pod rešetko, ter sekundarnega zraka, ki potuje mimo stekla in s tem prepreči sajavost. Predal za pepel je dovolj velik, da vam ni treba prepogosto prazniti pepela. Prednost RIKA kombiniranih kaminov na polena in pelete je v tem, da se lahko tudi ob izpadu električne energije še vedno ogrevate.

Kaminska peč PARO je 113 cm visoka, 79 cm široka in 51 cm globoka. Moč kaminske peči je odvisna od toplotnih potreb v hiši, sicer pa je na voljo moči od 2,5 do 8 kW. V kaminsko peč PARO lahko naložimo do 30 kg pelet z enim polnjenjem.

Podjetje RIKA

Je avstrijsko podjetje z dolgoletno tradicijo, kjer ne dajo veliko na modne muhe kot drugi proizvajalci kaminskih peči, ampak raje govorijo o moderni obliki njihovih peči. Tako kot pred stotimi leti so še danes detajli njihovih produktov vedno izdelani ročno. RIKA izvaja raziskave na področju razvoja kaminov že več kot 20 let in v Evropi je pionir v razvoju tehnologije ogrevanja na pelete saj je že leta 1989 eno prvih predstavilo tehnologijo ogrevanja s kamini na pelete v Evropi. Pri podjetju RIKA so stalno inovativni s preoblikovanjem peči in vključevanjem novih zamisli o oblikah in funkcijah kot so:

 • v kaminu se ogenj prižge le s pritiskom na gumb,
 • uporaba peletov in polen v eni peči,
 • hkrati lahko ogrevate tudi več prostorov


Prednosti, ki odlikujejo vse kaminskih peči RIKA so:

 • 5 let garancije na varjeno ohišje.
 • 10 let zagotovljene zaloge rezervnih delov.
 • Optimalna varnost in trajnost.
 • Zrakotesnost brez deformacij zaradi ekstremno vzdržljivega materiala.
 • Brezčasen integrativen dizajn.
 • Največja ekonomičnost in udobje vodilnih med inovativnimi.
 • Zagotovljen proizvodni proces v Avstriji.
 • Visoka kompatibilnost z okoljskimi standardi: maksimalna učinkovitost, minimalne vrednosti emisij.

Film pove več kot besede, zato ste vabljeni, da si pogledate spletni Youtube kanal podjetja Agni d.o.o. kjer so predstavljene številne kaminske peči (predstavitev delovanja aplikacije – kako postaviti kaminsko peč v vaš prostor), štedilniki za kuhanje ter peči za centralno kurjavo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.