Neverjeten zelen nakupovalni center

Predvideni videz na novo zgrajenega nakupovalnega centra 4

V današnjem svetu vse bolj priljubljeni postajajo okolju prijazni projekti gradnje in ponovne uporabe, zato na tem področju prihaja do res nekaterih neverjetnih sprememb. Številni arhitekti in oblikovalci sprejemajo ta trend ponovne uporabe in tako starejšim stavbam vdihujejo novo življenje in nove namene, namesto da bi jih rušili. Nov dizajn, ki ga je oblikovalo podjetje Herzog & de Meuron, spreminja staro skladišče v nakupovalno središče in je resnično navdihujoč, saj prikazuje inovativne načine za pristop k ponovni uporabi projektov, hkrati pa dodaja kreativnost in funkcionalnost dizajnu za izboljšanje skupnosti.

Omenjena stavba je bila nekoč carinsko skladišče v Baslu v Švici. Toda kmalu bo v okviru projekta, imenovanega Dreispitz Nord postal nakupovalni center, ki bo v svoji notranjosti vključeval celo šolo. Švicarsko arhitekturno podjetje Herzog & de Meuron je prvič začelo s projektom leta 2017, ko je zmagalo na natečaju za obsežen načrt prenove Basla. Cilj tega projekta je, kot pravijo v podjetju, ustvariti urbano stavbo z velikimi javnimi zelenimi površinami. Pred kratkim so posredovali tudi več podrobnosti in posodobitve o svoji prvotni zasnovi.

Projekt Dreispitz Nord vključuje tri stolpe, ki bodo obdani s srednje visokimi stavbami – te bodo mestu dodale cenovno ugodnejša stanovanja. Poleg nakupovalnega središča bosta postavljena še javni park in šola, ki bo dovolj velika za približno 600 učencev. Cvetoča zelena streha bo služila kot še en javni park. Na voljo bodo tudi igrišča, skupni vrtovi in ​​mladinski center.

Projekt bo z uporabo ponovne uporabe in na novo dodanih višjih stolpov spremenil videz Basla, hkrati pa bo dodal obilo možnosti za uživanje v skupnosti.

S spleta

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.