Kako izbrati pravo pisalno mizo?

Za pisalno mizo preživimo precej časa, zato je pomembno, da izberemo in kupimo tisto, ki bo pravšnja za nas. Kako pa izbrati tisto pisalno mizo, za katero bomo lahko dejansko uživali in jo imeli več let? V obzir moramo vzeti nekaj dejstev, s katerimi bo izbira pisalne mize veliko lažja, kot bi si mislili.

Ujemanje s pisarno ali sobo

Izberite tako pisalno mizo, ki se bo ujela z ostalimi elementi v okolici. Tu je treba misliti na barvo, saj ne želimo imeti rdeče mize in zelenih omar. Pomisliti je treba tudi na lokacijo mize v sobi, a na to smo morali misliti že pri postavitvi pisarne. Kako najbolje izkoristiti pisarno, si lahko preberete spodaj.

Ujemanje s prostorom

Velikost mize

Velikost naše pisalne mize je odvisna od tega, kaj bomo na njej imeli. Ko premislimo na vse stvari, ki jih bomo imeli na mizi, ne pozabimo na prenosni računalnik, telefon, skodelico kave, papirje, lončke z nalivniki in podobno. Izbrati moramo mizo, ki ima dovolj delovne površine, a obenem ne tako velike, da zmanjša gibalni prostor v pisarni. Če boste sprejemali tudi stranke morate pomisliti tudi na to, saj bodo morali stoli nekje stati.

Prostor pod mizo

Obstajajo mize, ki imajo le delovno površino in noge, na katerih miza stoji. Če so vaše želje takšne, potem ta nasvet ni za vas. Za tiste, ki bi želeli predale, in police pa je izbira veliko širša. Mize z malo predali so sicer vizualno veliko bolj privlačne, a kaj kmalu se lahko zgodi, da zmanjka prostora za vse papirje in druge stvari. Močno premislite, koliko stvari želite imeti pri roki in tako boste prišli do odgovora, koliko predalov in polic bo imela vaša pisalna miza.

Tehnične lastnosti mize

Tehnične lastnosti

Razmislite o takih lastnostih, ki jih bi radi imeli na svoji pisalni mizi. Odprtine za sklope električnih priključkov in kablov. Vgrajene električne vtičnice ali mobilna polica za tipkovnico. O takšnih stvareh je pametno razmisliti prej, saj si po nakupu ne želimo preveč opravkov z novimi dodatki. Izberite tudi material mize, ki je lahko vse od stekla in lesa do plastike in kamna.

Proračun

Zanimiva stvar je denar. Žal moramo nanj misliti tudi pri nakupu pisalne mize. Pametno se je izogniti najcenejši mizi, saj jo želite imeti veliko let in na dolge proge. Enako se lahko izognete drugemu ekstremu, ki je predraga miza. Če si ne želite mize v zlatu ali čem podobnem, potem o tem ne razmišljajte. Vsekakor pa bo cena odvisna od vseh zgornjih dejstev, ki igrajo največjo vlogo pri ceni.

Velikost mize

Ne spreglejte še prispevka o trikih za urejeno pisalno mizo.

Prejšnji članekKoronavirus na globalno podnebno onesnaževanje ne vpliva zgolj pozitivno
Naslednji članekSunContract energetska tržnica: zelena energija brez lastne elektrarne, po vaši ceni

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.