Triki za urejeno pisalno mizo

Organizacija je lahko težka ali lahka naloga, odvisno glede česa. Veliko težja, kot se zdi, pa je organizacija oziroma urejenost pisalne mize. Če je vaša miza nametana in imate težave pri iskanju svojih stvari, se ne obremenjujte preveč. Spadate v večjo skupino, saj je takih ljudi več kot tistih, ki imajo to urejeno. Res pa je, da organizirana miza olajša delo in pomiri duha. Zato smo pripravili nekaj trikov in nasvetov za urejeno pisalno mizo.

Računalnik naj bo pred vami

Ekran naj bo vedno pred vami

Če delate z računalnikom, naj bo ta direktno pred vami. Tako bo vaša pozornost usmerjena vanj, a vse ni odvisno le od tega. Ekran računalnika naj bo od vaših oči oddaljen vsaj 45 centimetrov in postavljen malo nižje kot višina vašega pogleda. Tako vam bosta tudi drža in vrat hvaležna. Ko pa je že govora o računalniku, lahko razmislite tudi o urejenosti svojega računalniškega namizja.

Najbolj pomembne stvari naj bodo pri dominantni roki

Razmetana miza

Telefon, pisala, kalkulator, zapisnik ali katera koli druga zadeva, s katero imate največ opravka. Te stvari naj bodo pri vaši dominantni roki in tako boste prihranili kar precej časa. Preprosto premislite, katere stvari to so in si jih namestite pri desni ali levi roki.

Na mizi imejte le tisto, kar potrebujete

Kako urediti pisalno mizo

Največkrat imamo na mizi veliko stvari, ki jih ne potrebujemo ali pa jih potrebujemo zelo poredko. Sponke, spenjač, desetine svinčnikov in kulijev, kupi papirja in še kaj bi se verjetno našlo. Za takšne stvari poiščite predal v svoji mizi ali pa jih spravite v bližnjo omaro. Če pomislite širše, boste tako naredili še nekaj vaje in nekaj korakov več.

Podobne stvari imejte skupaj

Organiziranost

Če vse zgoraj naštete stvari še vedno dokaj redno uporabljate, bo treba poiskati drugo rešitev. Tiste stvari, ki jih po navadi uporabljate skupaj ali pa vsaj spadajo skupaj, imejte na enem koncu.

Umirite eksplozijo osebnih stvari

Malenkosti se kmalu nabere preveč

Različne slike, nepotrebni zapiski, rože in kdaj tudi igrače. Brez dvoma je vsa ta memorabilija zelo pomembna, a zelo rada zavzame veliko prostora. Ne samo da bo to pripeljalo do več prostora, tudi bolj fokusirani boste.

Pomembnost dokumentov

Urejenost dokumentov

Brez dvoma morate imeti na svoji pisalni mizi tudi nekaj dokumentov. Kot pri pripomočkih velja tudi tu enako pravilo. Tiste, ki jih boste uporabljali pogosto, imejte na mizi, ostale pa v predalih ali mapah. Prav tako jih razvrstite v sami mapi, največkrat se za to uporabljajo barvne razpredelke.

Redno pospravljajte za sabo

Pridnost

Navada je železna srajca pravijo, in to je ena izmed najboljših vrlin, ki vas lahko krasi. Pospravljanje za sabo bo ne le očistilo vaše mize, ampak bo tudi to navado preneslo izven pisarniškega prostora.

Prejšnji članekProstor za vse vrste srečanj
Naslednji članekKakšne so najpogostejše napake na lesu, na katere morate biti pozorni?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.