Kaj je Piklerjev trikotnik in kako pomaga vašemu otroku?

Piklerjev trikotnik mnogi povezujejo z Montessori pedagogiko
Piklerjev trikotnik mnogi povezujejo z Montessori pedagogiko Foto: on miniles

Starši želijo najboljše za svojega otroka, kar je povsem jasno in logično. V zadnjih letih je Montessori pedagogika postala sinonim za nekaj, na kar so starši pozorni. Kot je rekla Maria Montessori pred mnogimi leti, ne pomagajmo otroku pri nalogi, pri kateri čuti, da mu lahko uspe samemu. Tako so se začele razvijati igrače ali bolje rečeno pripomočki, ki so otrokom v veliko pomoč pri odraščanju. Mednje spada tudi Piklerjev trikotnik.

Kaj je Piklerjev trikotnik?

Gre za otroško plezalo, ki je otrokom namenjen vse od 6. meseca starosti pa vse tja do šestih letih, skoraj do odhoda v šolo. Prepoznali ga boste po tradicionalni in prepoznavni obliki, kjer vas bo spomnil na manjši tobogan. Otrokom omogoča, da že zgodaj osvojijo osnovne motorične prvine, kot je prijemanje, vstajanje, plazenje in plezanje. Ne navdušuje pa le otrok, temveč tudi starše, saj ga je mogoče enostavno zložiti in pospraviti, ko ni v uporabi. Lepšega za starše ni, za otroke pa skriva kar nekaj adutov.

Piklerjev trikotnik pripomore k razvoju otrokovih motoričnih sposobnosti, koordinacije, moči, ter izboljšanju malčkove samostojnosti in samozavesti.

Piklerjev trikotnik že za dojenčke

Kot smo omenili, že najmlajši bodo osvojili Piklerjev trikotnik. Lahko se igrajo pod njim, starši pa lahko nanj namestijo pisane obeske, kontrastne slike ali kaj drugega, kar bo pritegnilo pozornost dojenčkov. Trikotnik nudi stabilno oporo in varno okolje, kar pomeni, da številni otroci s Piklerjem prvič shodijo. V prihajajočih obdobjih je Piklerjev trikotnik v uporabi tako, da se oprimejo palic in se, ko so pripravljeni, samostojno potegnejo navzgor, ko so še malo večji pa že samostojno plezajo in se spuščajo po deski.

Piklerjev trikotnik je odlično plezalo
Piklerjev trikotnik je odlično plezalo Foto: on miniles

Piklerjev trikotnik razvija domišljijo

Otroci bodo presenetili s količino domišljije.Otroci z uporabo Piklerjevega trikotnika krepijo različne mišice v telesu, hkrati pa razvijajo svojo domišljijo. Lahko skačejo, se drsajo navzdol, se skrivajo, plezajo… in skupaj z njihovim razvojom se razvija tudi njihova igra! Postal bo šotor, bunker, skrivališče in karkoli si bo vaš malček zaželel.

Je Piklerjev trikotnik varen za uporabo?

Seveda. Piklerjev trikotnik pri podjetju Miniles je popolnoma varen za uporabo, saj je zbrušen do popolnosti, brez grobih delov, vijakov ali česa drugega, kar bi otroka lahko oviralo pri igri ali ga zmotilo med gibanjem. Vsak kos je izdelan ročno iz slovenskega lesa, za celoten proces pa poskrbita Jure in Tina, ki sta ga razvijala skupaj z njunima sinovoma in dodelala do zadnje podrobnosti.

Veliko ljudi povezuje Piklerjev trikotnik z Montessori pedagogiko, predvsem zato, ker otroke spodbuja na poti samostojnosti in neodvisnosti. Gre za ekološko prijazno izbiro, način za spodbujanje otroške domišljije, igralo in pripomoček za razvijanje otroka in njegovih spretnosti. Dejstvo je tako, da ko bo Miniles Piklerjev trikotnik enkrat pri hiši, ga lahko uporabljajo generacije otrok, postal pa bo del doma.

Kaj je Piklerjev trikotnik?
Kaj je Piklerjev trikotnik? Foto: on miniles

Miniles, leseno pohištvo z navdihom Montessori pedagogike

Jure in Tina pod blagovno znamko Miniles ustvarjata lesene izdelke, navdahnjene s pedagogiko Montessori. Vsi izdelki so izdelani iz masivnega lesa in zaščiteni s povsem naravnimi premazi, ki so varni za vaše najmlajše. Pri izdelkih lahko izbirate vrsto lesa, tako da se povsem ujamejo z vašim obstoječim pohištvom v prostoru. Miniles leseni izdelki so zelo kakovostni in zdržijo leta in leta zato se bodo prenašali še čez kar nekaj generacij in ostali v družini. Prebrskajte spletno stran Miniles in zagotovo boste našli veliko primernega za svojega malčka.

Prejšnji članekNeprijeten vonj s stranišča? Tu so možni razlogi
Naslednji članekItalijanska strokovnjakinja za testenine: Vsi delajo to ‘katastrofalno’ napako z vodo pri kuhanju testenin!
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.