Je microtopping prava izbira za vaše stanovanje?

Moderna in minimalna oprema pogosto uporablja beton, saj ta s svojo surovostjo odraža mestno džunglo. Beton pa postaja vse bolj priljubljen tudi v kopalnicah, in sicer v obliki betonskega premaza brez fug. Tej tehniki se reče microtopping in je odlična izbira za vse oboževalce materialnega minimalizma.

Gre za dekorativni betonski premaz, ki se mu pri nas reče tudi poliran beton ali staran beton. Sestavljen je iz cementa in tekoče polimerne mešanice, beton pa nato obdelajo na različne načine. Zaključni sloj ga naredi vodoodpornega, zaradi česar je tako priljubljena izbira v kopalnicah.

Lijak v kuhinji

Je zelo uporaben, saj ga zaradi svoje lepljivosti lahko uporabimo kar na že obstoječe obloge. Površino moramo samo dobro očistiti, zbrusiti in izravnati. Nanesemo ga v izredno tankem sloju, samo 3 mm debeline so že dovolj. Uporabimo ga lahko tudi na površinah s talnim gretjem.

Ker je vodoodporen, je odporen tudi na vlago, plesen in madeže, pa tudi na udarce. Ker ni nobenih šivov oziroma fug, ga lahko nanesemo po svojih željah. Če nam ni všeč siva barva betona, lahko naročimo kako drugo, saj je na voljo več sto različnih odtenkov.

Spalnica z betonsko steno

Ima podobno življenjsko dobo kot ostali tlaki, čistimo ga preprosto z vsakdanjimi čistili. Odsotnost fug seveda pomeni lažje odstranjevanje madežev. Ta dekorativni beton je sicer malce dražji od ostalih tlakov, vendar stanovanju doda estetsko vrednost, ki ga naredi nekaj prav posebnega.

Če vas torej klasična kopalnica s ploščicami dolgočasi in bi radi nekaj drznega in drugačnega, je microtopping prava izbira za vas. Uporabite ga lahko tudi v drugih prostorih, recimo na delovnih površinah v kuhinji. Za največje ljubitelje betona pa je možnost uporabe tudi na drugih površinah, kot so na primer stopnice ali celo stene.

Prejšnji članekSanacija razpok v asfaltu po domače
Naslednji članekWC z razgledom – prozorna stranišča v japonski prestolnici

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.