Dvižna miza kot eliksir za daljše življenje

Uporaba dvižne mize vpliva na življenje
Uporaba dvižne mize vpliva na življenje

V trenutnih časih veliko našega časa preživimo za mizo. Tam po navadi sedimo, kar pa je lahko naša prva in zadnja napaka. Napačna višina mize, naslonjala, sedeža in nepravilna drža so razlogi za bolečine, stres in neproduktivnost. Kaj bi storili, če bi se lahko vseh teh težav rešili z eno pravilno izbiro. Verjetno bi to tudi izbrali. Danes je vaš srečen dan, saj predstavljamo vse prednosti in pozitivne aspekte dvižne mize. Eden izmed njih je tudi daljše življenje.

Težave, ki jih prinese prekomerno sedenje

Najbolj razširjen vzrok za bolečine v hrbtu je napačna drža, ki jo povzroči prekomerno sedenje. In ljudje pač nismo bili ustvarjeni za sedenje, čeprav se tega izjemno radi poslužujemo. Nekatere raziskave so povezale Alzheimerjevo bolezen s prekomernim sedenjem, druge pa so našle enako razmerje smrti zaradi prekomerne teže, kajenja in sedenja. Vse te raziskave so tudi razložile, da to v veliki večini ne velja, če smo dovolj aktivni v preostalem času. Tisti, ki so bili po osemurnem sedenju fizično aktivni vsaj eno uro, niso imeli višjih možnosti za razvoj Alzheimerjeve bolezni ali prezgodnje smrti.

Prednosti dvižne mize in večje aktivnosti

Zdaj pa se lotimo veliko bolj pozitivnih stvari in to je dvižna miza. Pravzaprav vse, kar dvižna miza prinese s sabo. Študije so bile opravljene pri osemurnem delavniku in pri sodelujočih opazile naslednje spremembe na boljše:

  • višji nivo produktivnosti in energije (87 % sodelujočih je poročalo o tem),
  • nižji sladkor v krvi (pri menjavi 30 minut sedenja in stanja je padel za 11 %),
  • manj kilogramov (1000 porabljenih kalorij več na teden),
  • boljše zdravje (vsi vprašani so v štirih tednih zabeležili več kot pol manj bolečin) ter
  • daljše življenje (vsaj 3 ure stanja med delom naj bi življenje podaljšalo za 2 leti).
Dvižna miza Habitech
Dvižna miza Habitech

Pravilna uporaba dvižne mize je enako pomembna

Vseeno je nujna pravilna uporaba dvižne mize. Pripravili smo nekaj kratkih nasvetov za pravilno uporabo dvižne mize, ki vam bo tako omogočila bolj kakovostno življenje.

Kombiniranje sedenja in stanja je ravno tista aktivnost, ki je s sedenjem ne dobimo. Dvižna miza omogoča prav to. Strokovnjaki so mnenja, da je najbolje sedeti 30 minut in potem stati 30 minut.

Stanje po obroku zniža raven sladkorja v krvi za najmanj 11 odstotkov, kar je odlično. Obenem pomaga pri kurjenju kalorij.

Pravilna višina mize in ekrana sta ključni za pravilno držo. Ekran mora biti vedno v višini oči, ko gledamo naravnost.

Pisalne mize Habitech
Pisalne mize Habitech

Kakovostna dvižna miza je še bolj ključen korak k izboljšanju dela in življenja. In vse to predstavljajo Habitech dvižne mize. Z njimi bo vaše delovno mesto/pisarna ergonomsko oblikovana in s tem bo izboljšano vaše zdravje, produktivnost, energija in uspešnost.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.