Dom, da te kap

Barve naredijo dom, pravijo. Nekateri prisegajo na dodatke v eni, morda dveh ali treh barvah, drugi dekorirajo po občutku.

Nekaterim so pri srcu naravni toni, drugim temnejši, nekaterim kričeči. Med slednjimi je tudi umetnica Jane Gottlieb, znana po svojih živopisnih umetninah.

Gottliebova, ki je razstavljala že v številnih galerijah in muzejih po svetu, se že od ranih let posveča barvam in oblikam. Svoj značilni živopisni slog je prenesla tudi v svoj dom, ki prej kot na topel dom, spominja na eno izmed njenih umetnin.

Za življenje nasploh so sicer premočni toni doma pretirano vznemirjajoči. Obdani z močnimi barvami, se običajno težje spočijemo, ostanemo zbrani in umirjeni. Nekakšen standard pri opremljanju doma, ki naj bi se ga držali, naj bi bilo načelo 60-30-10. V prevodu: okoli 60 odstotkov barve znotraj doma naj bi izhajalo iz nevtralne palete barv, 30 odstotkov naj bi bilo sekundarne komplementarne barve, medtem ko naj bi barva, s katero želimo doseči poseben učinek, predstavljala vsega le okoli 10 odstotkov. V tej barvi naj bo dekor, določeni poudarki, morda ena stena.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekKaj se dogaja na nepremičninskem trgu?
Naslednji članekAli veste, kam sploh lahko »odvržete« odpadno jedilno olje?

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.