5 stvari, ki jih preverite, ko se odločite za nakup sedežne garniture

sedežna garnitura

Nakup sedežne garniture naj bo premišljen. Strošek ni majhen, pameten nakup pa se bo obrestoval že kmalu po tem, ko boste novo garnituro prinesli domov.

Velikost

Če je vaš dnevni prostor manjši, vanj nikar ne tlačite ogromne sedežne garniture. Ko boste utrujeni legli na kavč, bo vašo sproščenost motil občutek utesnjenosti v prostoru. Računajte na to, da mora med kavčem in televizijo ostati vsaj toliko prostora, da boste lahko med kavč in televizijo postavili vsaj še mizico, mimo katere naj bo seveda dovolj prostora za ‘obhod’.

Barva

Vse je odvisno od tega, ali želite, da garnitura izstopa ali ne. V skladu s tem naj bo garnitura v naravnih odtenkih ali barvi preostalega pohištva in sten, če želite, da je neopazna. V kolikor želite, da je to element, ki izstopa in ustvarja tisti ‘vau’ učinek, izberite sedežno garnituro v živahnejšem odtenku.

Oblika

Razmislite, koliko oseb običajno uporablja sedežno garnituro hkrati, ali jo pogosteje uporabljate za sedenje ali ležanje. Naj bo v ‘L’, ‘U’ ali kako drugače oblikovana – izberite takšno, ki omogoča kar najboljši izkoristek in udobje.

Dodajte fotelj, tabure ali manjšo mizico ter si pričarajte svojomini oazo miru.

Prevleka: da ali ne?

Z izbiro primerne prevleke boste zaščitili sedežno garnituro in ji podaljšali življenjsko dobo. Pri nakupu ustrezne prevleke bodite pozorni na material, njegovo kakovost, mehkobo, navodila za vzdrževanje. Nasvet: če je sedežna garnitura iz svetlega blaga, se, preden čeznjo poveznete temno prevleko, prepričajte, ali prevleka pušča sledi na materialu, iz katerega je garnitura izdelana.

Skladanje s preostalo opremo

Lepo je, če je sedežna garnitua stilsko nadljevanje vsega preostalega, kar smo postavili v dnevni prostor. A ni treba, da je v isti barvi. Naj se ujema v slogu ali naj bo popolno nasprotje slogu preostale opreme – v prvi vrsti pa naj bo uporabna, udoba in takšna, da vam bo še dolgo služila.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekKdaj vam NUSZ in davka na premoženje NI treba plačati?
Naslednji članekSkrivnosti merilnega traku, ki jih niste vedeli
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.