10 načinov, kako prihraniti denar pri opremljanju doma

Before and After of Man Painting Roller to Reveal Newly Remodeled Kitchen Under Pencil Drawing Plans.
Foto: Feverpitched iz iStock

Pri opremljanju doma je mogoče prihraniti veliko denarja, če le ne ravnate kompulzivno in se opremljanja (ali preurejanja) lotite premišljeno in umirjeno. Pred vami je 10 nasvetov, ob upoštevanju katerih lahko privarčujete kakšen evro.

Unfinished Raw and Newly Remodeled Room of House Before and After with Wood Floors, Moulding, Rich Blue Paint and Ceiling Lights.
Foto: Feverpitched iz iStock

Kupujte rabljene stvari

Obiskovanje trgovin z rabljenim pohištvom, dekoracijo in drugimi izdelki za dom ter bolšjih sejmov lahko prihrani veliko denarja pri nakupu pohištva in drugih predmetov za dom. Marsikdo se kosov pohištva naveliča še preden se obrabijo. Razmislite, kaj rabite, pozorno spremljajte ponudbo in ne zamudite svoje priložnosti.

Izogibajte se nakupu preveč trendovskih kosov

Namesto tega se osredotočite na klasične in večne kose, ki jih boste lahko uporabljali dolgo časa. Lažje jih boste kombinirali tudi z elementi, ki bodo morda popularni čez leta.

Iščite popuste in prodaje

Bodite pozorni na prodaje in popuste v vaših najljubših trgovinah z opremo za dom. Oglejte si ponudbo, nato pa spremljajte gibanje cen in izkoristite sezonska znižanja, odprodaje.

Razmislite o izmenjavi pohištva

Ima kdo od vaših prijateljev nekaj, kar rabite, vi pa nekaj, kar bi prišlo prav prijatelju? Ponudite menjavo, morda bo za. Kos, ki vam gre že ‘na živce’, bo nekoga tazveselil in obratno.

Poiščite poceni alternative za visokocenovne izdelke

Namesto visokocenovnih kosov lahko poiščete cenovno ugodnejše alternative, ki so videti podobno. Prebrskajte splet, zagotovo se kaj najde.

Spremenite barvo sten in omar

Namesto nakupa novih kosov lahko obstoječim dodate novo življenje z barvanjem.

DIY: Barve za pohištvo, ploščice, steklo in še marsikaj

Povsem preprosto lahko tako prebarvate leseno pohištvo (mizice, stole, omare. Celo kuhinjo lahko na ta način povsem prenovite in se iognete visokemu strošku menjave kuhinjskih front.

Prenova kuhinjskih front

Naredite sami

Če imate čas in spretnosti, lahko sami naredite marsikateri kos opreme za dom. Tudi marsikaterega opravila pri prenovi doma se lahko lotite sami.

Polaganje ploščic: Sami ali s pomočjo mojstrov?

Uporabite naravne materiale

Naravni materiali so trajnejši: dalj časabodo “in”, s pravilnim vzdrževanjem pa vam bodo tudi dolgo služili.

Izogibajte se preveč zapletenim oblikam

Preveč zapleteni kosi pohištva so običajno dražji. Izberite preproste kose, ki jih enostavno kombinirate z dodatki in premeščate po prostoru, ko se recimo naveličate prvotne postavitve.

Ne kupujte vsega naenkrat

Narišite skico, kaj si želite. Pripravite seznam stvari, ki jih rabite. Nato pa namesto, da kupite vse naenkrat, kupujte postopoma in izbirajte pametno. Lahko se lotite prostora za prostorom ali pa le sledite akcijam in tako postopo s seznama črtate dobljene izdelke.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekZakaj bi morali vsi imeti nadstrešek?
Naslednji članekTako uporabite deževnico in denarnica vam bo hvaležna

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.