10 korakov za ureditev doma po feng shuju

Zen interior with potted bamboo plant, natural interior design concept, minimalist luxury bedroom with carpets, double bed and window, carpet, luxury classic architecture concept idea
Foto: ArchiViz iz iStock

Feng shui je starodavna kitajska umetnost urejanja prostorov, ki je postala vse bolj priljubljena tudi na zahodu. Feng shui uporablja princip energijskega toka, ki ga imenujejo “chi”, da bi ustvarili harmonično in uravnoteženo okolje, ki podpira dobro počutje in blaginjo stanovalcev. V tem članku bomo razložili osnovne principe feng shuja za urejanje doma.

Znebite se nereda

Prvi korak pri urejanju doma po feng shuju je, da se znebite vsega nepotrebnega nereda. Neurejeni prostori lahko povzročajo zmedo in stres, zato je pomembno, da imate organizirane prostore, v katerih lahko dihate. Preverite vsak prostor v hiši in se znebite vsega, kar ne služi nobenemu namenu ali česar ne uporabljate več.

Svetloba v domu

Svetloba je ključna za dobro počutje in blaginjo, zato je pomembno, da imate v vašem domu dovolj naravne svetlobe. Svetloba vstopa skozi okna, zato poskrbite, da bodo okna čista in prosta ovir, kot so težke zavese ali zastekljeni predmeti, ki lahko blokirajo pretok svetlobe.

Rastline postavite smiselno

Rastline so v feng shuju zelo pomembne, saj predstavljajo simbol življenja in rasti. Poleg tega rastline lahko tudi izboljšajo kakovost zraka in ustvarijo bolj naraven videz v vašem domu. Postavite rastline v prostorih, kjer želite povečati energijo, kot so na primer delovne sobe ali spalnice.

Uporabite barve

Barve imajo v feng shuju velik pomen, saj lahko vplivajo na vaše razpoloženje in energijo. Poskrbite, da boste izbrali barve, ki ustrezajo funkciji prostora in vašemu osebnemu okusu. Na primer, modra barva ima pomirjujoč učinek, zato je primerna za spalnice, medtem ko rdeča barva spodbuja aktivnost, zato je lahko primerna za delovne prostore.

Postavite ogledala

Ogledala so v feng shuju zelo pomembna, saj lahko povečajo pretok energije in izboljšajo osvetlitev v vašem domu. Pomembno je, da ogledala postavite tako, da odsevajo nekaj lepega, kot je na primer narava ali umetniško delo. Poskrbite tudi, da ogledala ne bodo postavljena tako, da bodo odsevala vrata ali okna, saj to lahko prinese energetsko nestabilnost.

Uredite posteljo

Postelja je ena izmed najpomembnejših stvari v vašem domu, saj preživite tretjino svojega življenja v njej. Zato je pomembno, da je postelja postavljena tako, da ima dober pogled na vrata, vendar ne pod oknom. Poleg tega naj bo posteljnina čista in sveža, brez gub, saj lahko gube povzročijo energetsko nestabilnost.

Poskrbite za dobro kroženje energije

V feng shuju je dobro kroženje energije ključno za ustvarjanje harmoničnega okolja. Zato naj vaši prostori niso preveč natrpani in naj bodo odprti za pretok energije. Poskrbite tudi, da bodo vrata v prostorih odprta vsaj nekajkrat na dan, da se energija lahko obnovi.

Uporabite aromaterapijo

Aromaterapija je lahko zelo koristna za ustvarjanje harmoničnega okolja v vašem domu. Uporabite lahko eterična olja, kot so sivka, evkaliptus ali limona, da ustvarite prijetno vonjavo in izboljšate kakovost zraka v vašem domu.

Postavite simbole sreče

V feng shuju se uporabljajo tudi različni simboli, ki naj bi privabljali srečo in blaginjo. To lahko vključuje kipce živali, rastlin ali drugih simbolov, ki jih imate radi in ki vam prinašajo dobro počutje.

Poslušajte svoje srce

Na koncu je najpomembnejše, da poslušate svoje srce in sledite svojim željam in potrebam. Ustvarite si prostor, v katerem se počutite udobno in sproščeno, ter vam tako pomaga doseči vaše cilje in uresničiti vaše sanje.

V zaključku je feng shui lahko zelo učinkovita metoda za ustvarjanje harmoničnega in uravnoteženega okolja v vašem domu.ž

Upoštevanje osnovnih načel feng shuja, kot so odstranjevanje nereda, uporaba naravne svetlobe, postavljanje rastlin, uporaba barv, postavljanje ogledal, ureditev postelje, dobro kroženje energije, aromaterapija, postavitev simbolov sreče in poslušanje svojega srca, tako lahko pomaga izboljšati vaše počutje in blaginjo v vašem domu.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekPrihranite denar s šestimi triki v kuhinji in pametnejšo izbiro hrane
Naslednji članekKako izboljšati izolativnost oken: 10 nasvetov za energetsko učinkovit dom

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.