Ne obupajte: Odstraniti pasje dlake s preproge je preprosto

Če imate doma psa, potem veste, kako nadležno utegne biti odstranjevanje dlak s preprog. Morda ste prav zaradi tega preproge raje odstranili iz svojega doma. Preverite, kako preprosto jih lahko odstranite in zakaj je v stanovanju vseeno dobro imeti preprogo.

Posnetek, ki ga je uporabnica Facebook skupine Mrs Hinch Cleaning Tips odjavila na spletu in so ga pograbili tudi drugi mediji, prikazuje, kako lahko pasjo dlako s preproge odstranite kar s kamnom za odstranjevanje trde kože s stopal (kamna za pete). S pomočjo kamna dlake preprosto ‘pomedete’ na kupček ter jih nato primete in odvržete.

Po tem, ko ste odstranili dlake, lahko odstranite še neprijetne vonjave s kosmatih površin v stanovanju in tkanin. S preproge, vzmetnice ali tekstilne sedežne garniture lahko neprijetne vonjave odstranite tako, da po površini potresete sodo bikarbono. Pred tem v steklenički zmešajte malo vode in nekaj kapljic priljubljenega eteričnega vonja. Dobro pretresite in popršite po površini, po kateri ste potresli sodo bikarbono. Pustite učinkovati približno 20 minut in površino dobro posesajte.

Z oblazinjenega pohištva in preproge lahko neprijeten vonj odstranite tudi tako, da po površini popršite običajno vodko. Skupaj z vodko bodo izhlapele tudi neprijetne vonjave.

Zakaj bi doma morali imeti preprogo?

Preproga daje prostoru domačnost in toplino. Nudi dodatno toplotno izolacijo tal, kar je posebej koristno v hladnem delu leta, medtem ko tudi poleti ne bo čisto nič narobe, če boste namesto na katero drugo talno oblogo s postelje ali kadi stopili na mehko preprogo.

Za otroke je preproga prijetnejša za igro na tleh, prijeten dodatek pa je tudi v dnevni sobi ali jedilnici, saj  daje prostoru edinstven videz. Postavite mehko preprogo na tla v dnevni sobi, če je še nimate. Boste videli, kolikokrat vam bo prav prijetno namesto s sedežne garniture kakšen film pogledati kar s tal.

preproga v dnevnem prostoru

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekKako pravilno ravnati s klimo v avtomobilu
Naslednji članekNaprave v stanju pripravljenosti vas stanejo več kot si mislite

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.