Na jubilejnem 30. sejmu Ambient Ljubljana podelili nagrade za oblikovalske presežke

Danes se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pod skupnim sloganom Končno doma! odprl 30. Ambient Ljubljana – sejem pohištva in notranje opreme ter 4. Dom Plus s ponudbo stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, montažnih hiš ter opreme za okolico hiše. Sejma je na slovesnem odprtju odprl predsednik Vlade
R Slovenije Marjan Šarec. Na njem pa so bile podeljene tudi nagrade in priznanja za oblikovalske presežke letošnjega Ambienta Ljubljana. Najvišje priznanje – Top of the Top – med petimi nagrajenimi izdelki, ki jih je v imenu Gospodarskega razstavišča izbrala posebna komisija, je prejelo podjetje Pirnar d.o.o. za potezala za vrata (oblikovalec Gašper Pirnar), in sicer, kot so zapisali v utemeljitvi, za odličen splet funkcionalnosti, tehnologije in estetike.

Na obeh sejmih se skupaj predstavlja 233 podjetij iz 21 držav.

Zbrane je nagovoril tudi direktor Gospodarskega razstavišča mag. Iztok Bricl in ob jubileju dejal: » … Leta 1990 so prvič organizirali sejem z imenom Ljubljanski pohištveni sejem. Razstavljal je vse vrste pohištva in opreme za stanovanja, hotele, pisarne in druge javne prostore. Že tedaj je razstavo pohištva spremljal strokovni program z nasveti projektantov. Ljubljanski pohištveni sejem je kljuboval vsem spremembam, ki so bile posledica novih političnih in gospodarskih razmer v novo  nastali državi Sloveniji. Bil je neke vrste poligon, ki je preizkušal, kako trden most bo zdržal čase recesije, množičnega propada lesno predelovalnih tovarn in pohištvene industrije. Vse bolj je postajal Ambient, v katerem so s svojimi izdelki izstopala mala mizarska, večinoma družinska podjetja.

Leta 2010 se je sejem preimenoval v Ambient Ljubljana – sejem pohištva. V vsebinskem pogledu se je obogatil z vrsto novih projektov, ki poudarjajo pomen oblikovanja in ga skušajo približati najširši javnosti. Sejemskim nagradam TOP 5 pa se je dodala še borza in razstava mladih oblikovalcev in arhitektov imenovano TOP ideje in pa še arhitekturno svetovanje z imenom TOP arhitekt

NAGRADE IN PRIZNANJA 30. sejma pohištva – Ambient Ljubljana – si lahko ogledate tukaj.

Naj vas opozorimo še, da  je vse dni sejma na voljo brezplačno svetovanje svetovalcev in strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in Mreže EN SVET – Eko sklada.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.