Hiša 116 – dan odprtih vrat 8. in 9.11.

Dan odprtih vrat - hiša Rihter
Dan odprtih vrat - hiša Rihter

V petek, 8.11.2019, od 12:00 do 17:00, in v soboto, 9.11.2019, od 09:00 do 17:00, vas vabimo na ogled skoraj nič-energijske montažne hiše 116 v Škofjo Loko.

V Škofji Loki bomo predstavili hišo, ki je kljub majhni kvadraturi (116 kvadratnih metrov) primerna za udobno bivanje štiričlanske družine.
Poleg večjega bivalnega prostora s kuhinjo in jedilnico ima dve otroški sobi, spalnico z lastno kopalnico in garderobo, ter utility.  Dnevni prostor povezuje hišo z vrtom in nudi neposreden stik z naravo, kjer lahko družina preživlja svoj prosti čas na prečudoviti terasi. Svetlobo prostoru dajejo velike steklene površine na jugu, ki omogočajo optimalni izkoristek sončne energije pozimi in s tem dodatno povečajo energetsko varčnost objekta.

Toplotni ovoj predstavljene hiše je visoko izolativen, brez toplotnih mostov in dosega standard pasivne gradnje. Vgrajeno je energijsko učinkovito stavbno pohištvo ter sistem prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka brez dodatnega talnega ogrevanja, ki ni potreben zaradi velike energetske varčnosti objekta.

Tloris hiša Rihter
Tloris hiša Rihter

 

S spleta


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.