Hiša 116 – dan odprtih vrat 8. in 9.11.

V petek, 8.11.2019, od 12:00 do 17:00, in v soboto, 9.11.2019, od 09:00 do 17:00, vas vabimo na ogled skoraj nič-energijske montažne hiše 116 v Škofjo Loko.

V Škofji Loki bomo predstavili hišo, ki je kljub majhni kvadraturi (116 kvadratnih metrov) primerna za udobno bivanje štiričlanske družine.
Poleg večjega bivalnega prostora s kuhinjo in jedilnico ima dve otroški sobi, spalnico z lastno kopalnico in garderobo, ter utility.  Dnevni prostor povezuje hišo z vrtom in nudi neposreden stik z naravo, kjer lahko družina preživlja svoj prosti čas na prečudoviti terasi. Svetlobo prostoru dajejo velike steklene površine na jugu, ki omogočajo optimalni izkoristek sončne energije pozimi in s tem dodatno povečajo energetsko varčnost objekta.

Toplotni ovoj predstavljene hiše je visoko izolativen, brez toplotnih mostov in dosega standard pasivne gradnje. Vgrajeno je energijsko učinkovito stavbno pohištvo ter sistem prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka brez dodatnega talnega ogrevanja, ki ni potreben zaradi velike energetske varčnosti objekta.

Tloris hiša Rihter
Tloris hiša Rihter

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.