Kako postaviti posteljo po Feng shuiu?

postelja

Po Feng shuiu lahko z usmeritvijo postelje v določeno stran neba vplivamo na kakovost spanca. Kam naj bo usmerjena glava med spanjem?

  1. SEVER: poveča se lahko nespečnost, preko dneva lahko postanete letargični. Spodbuja umirjenost pri starejših.
  2. SEVEROVZHOD: več budnosti, večja aktivnost. Obrnjeni v to smer boste med spanjem nabrali dodatno energijo. Ta usmerjenost ni najboljša, če si želite regenerativnega spanca. Ker vzbuja močne emocije, lahko povzroča nočne more.
  3. VZHOD: Občutek prerojenosti. Vsak dan boste imeli občutek, da stopate nečemu novemu naproti, povečali boste produktivnost in ambicijoznost.
  4. JUGOVZHOD: Prispeva k rasti in produktivnosti. Pomagalo naj bi povečati nivo energije, prispevalo h kreativnosti ter izboljšanju komunikacije.
  5. JUG: Spanje v tej smeri ni najboljša izbira, če si želimo večje umirjenosti, smo pod stresom – razen, če si želimo še več strasti in energičnosti. Če v življenju doživljate veliko stresa, se zapletate v prepire in ste nemirni, razmislite o obratu postelje.
  6. JUGOZAHOD: Prispeva k večjemu občutku povezanosti, prispeva k izboljšanju odnosov, zveze, lahko pa iz vas napravi prevelike previdneže.
  7. ZAHOD: povečanje splošnega zadovoljstva, zagotavja boljši spanec in lahko vpliva na boljše ljubezensko življenje, pa tudi na povečanje dohodkov. Pazite le, da zaradi občutka lagodja ne boste ‘zaspali’ in se polenili.
  8. SEVEROZAHOD: Globok spanec, izboljšanje vodstvenih sposobnosti. Predvsem je to dobra izbira za vse, ki si želijo več nadzora.

Postelje ne postavljajte ‘na prepih’ neposredno pred vrata oziroma med vrata in okno. Konstanten pretok zraka in energije bo motil vaš spanec.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekLakiranje lesa: Kako se lotiti?
Naslednji članekKakšna je idealna vgradna višina elementov v kopalnici?

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.