Kako očistiti bele plastične stole?

A sunny June day, and plastic garden furniture laid out on a lawn in the moorland smallholding garden at 900ft. North Yorkshire
Foto: Michael Campbell Cole iz iStock

Imate tudi vi na balkonu ali na vrtu bele plastične stole in mizo? So preko zime počrneli? Ni treba, da jih zavržete in skočite v trgovino po druge. Poglejte, kako jih povsem preprosto očistiti.

Beli stoli in mize so poceni in smotrna izbira, če jih moramo pogosto prestavljati. Enostavno se naložijo drug na drugega in pospravijo. Ob neuporabi in izpostavljenosti vremenskim vplivom žal hitro potemnijo. To pa ni razlog za jih zavreči, temveč lahko v nekaj korakih postanejo znova povsem beli.

Običajni postopek:

Stole in mizo popršite z univerzalnim čistilom in zdrgnete z gobico. Temne lise so še vedno vidne. Drgnete znova in znova, a lise še kar ostajajo.

Učinkovit postopek:

Veliko boljša izbira je uporaba tekočega belila.

Nanesite ga po celotni površini stola. Ker bi s polivanjem težko razporedili tekočino po celem pohištvu, poleg tega pa bi veliko belila steklo na tla, je najbolje, če uporabite kar steklenico s pršilko. Pazite, da belilo nanesete resnično po celotni površini.

Stole in mize pustite izpostavljene soncu vsaj 10 minut in vrtno pohištvo bo znova belo in uporabno še za novo sezono.

How to clean plastic Chairs (Always outdoors)

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekKitajcem nihče ne seže niti do kolen
Naslednji članekPan-Jan, že tretjič trgovec leta
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.