To so najpogostejše napake pri uporabi pralnega stroja

Pokvarjen pralni stroj
Pokvarjen pralni stroj

Pri uporabi pralnega stroja se lahko pojavijo različne težave, ki jih včasih povzročimo kar sami s svojimi napakami. V tem članku bomo predstavili najpogostejše napake pri uporabi pralnega stroja in kako se jim lahko izognemo.

1Preobremenjevanje pralnega stroja

Ena najpogostejših napak pri uporabi pralnega stroja je preobremenjevanje. Če v stroj naložimo preveč perila, lahko povzročimo okvare na stroju in zmanjšamo učinkovitost pranja. Pravilna količina perila za pralni stroj je odvisna od zmogljivosti stroja, ki jo lahko preverimo v navodilih za uporabo. Priporočljivo je, da pralni stroj naložimo do 80% zmogljivosti.

2Nepravilna izbira programa

Vsak pralni stroj ima več programov, ki so namenjeni različnim vrstam perila. Če izberemo napačen program, lahko poškodujemo perilo ali zmanjšamo učinkovitost pranja. Pred pranjem preverimo etiketo na oblačilu, ki navaja primerno temperaturo in program pranja.

3Preveč uporabe detergenta

Uporaba preveč detergenta lahko povzroči, da se detergent ne izpere v celoti in ostane v perilih, kar lahko povzroči draženje kože ali alergijske reakcije. Pravilna količina detergenta je odvisna od trdote vode in količine perila. Navodila za uporabo detergenta so na embalaži, ki jih je treba upoštevati.

Kako preveriti, ali perete s premalo, preveč ali ravno prav praška?

4Ne preverite žepov

Ste že kdaj oprali hlače, v žepu katerih je bil papirnat robček? Verjetno si tega ne želite ponoviti, kajne? Preden perilo naložimo v pralni stroj, je pomembno, da preverimo žepke na oblačilih. V žepih se lahko nahajajo drobci in kovanci, ki lahko poškodujejo stroj. Poleg tega se lahko drobci zlepijo na oblačila in jih uničijo.

5Nečiščenje pralnega stroja

Redno čiščenje pralnega stroja je pomembno za njegovo učinkovitost. Če stroj ni očiščen, se lahko v notranjosti nabirajo umazanija, bakterije in plesen, kar lahko povzroči neprijetne vonjave in zmanjša učinkovitost pranja. Pralni stroj je treba redno čistiti po navodilih za uporabo.

Kako odstraniti plesen in umazanijo iz predalčka za prašek

6Neupoštevanje navodil za uporabo

Vsak pralni stroj ima svoja navodila za uporabo, ki jih je treba upoštevati. Če se navodil ne držimo, lahko pride do okvar na stroju ali pa ne dosežemo želenih rezultatov pranja. Navodila za uporabo vključujejo informacije o zmogljivosti stroja, primernih programih pranja, količini detergenta in drugih pomembnih informacijah za uporabo pralnega stroja.

Kako se izogniti napakam pri uporabi pralnega stroja?

Da bi se izognili napakam pri uporabi pralnega stroja, je pomembno, da upoštevamo naslednje nasvete:

  • Preverite zmogljivost pralnega stroja in ne preobremenjujte stroja.
  • Izberite pravi program glede na vrsto perila in preverite etikete na oblačilih.
  • Uporabljajte pravilno količino detergenta glede na trdoto vode in količino perila.
  • Pred pranjem preverite žepke na oblačilih in jih očistite.
  • Redno čistite pralni stroj po navodilih za uporabo.
  • Upoštevajte navodila za uporabo pralnega stroja.
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekNe odlašajte: Tako najbolje očistite otroški avtosedež, da bo še dolgo uporaben
Naslednji članekPrednosti zimskih vrtov

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.