Kako očistiti Dolce Gusto Picolo XS? Vodni kamen (VIDEO)

Očistiti Dolce Gusto Piccolo XS
Očistiti Dolce Gusto Piccolo XS Foto: on dolcegusto

Redno odstranjevanje vodnega kamna iz aparata Dolce Gusto je ključnega pomena za podaljšanje življenjske dobe aparata. S tem se zagotovi visoka kakovost delovanja in priprave kavnih izdelkov. V tem prispevku najdete navodila za odstranjevanje vodnega kamna pri Dolce Gusto modelih Picolo XS.

Odstranite vodni kamen v 10 korakih

Verjetno veste, da je na trgu ali pa v obtoku kar nekaj različnih modelov Picolo XS. V osnovi so navodila za čiščenje nekoliko posplošena, zato je vključena velika večina modelov. Če med branjem navodil ugotovite, da ne gre za vaš model, pobrskajte po našem portalu, kjer smo pripravili obsežne vodiče o čiščenju Dolce Gusto kavnih aparatov.

Navodila za čiščenje Dolce Gusto Picolo XS

 1. Vklopite kavni aparat Dolce Gusto Picolo XS. Izpraznite pladenj za kapljanje in se prepričajte, da ste iz pladnja odstranili zadnjo kapsulo. Podenj postavite prazno 1-litrsko ali večjo posodo.
 2. Rezervoar za vodo napolnite s približno 500 ml čiste vode in raztopino za odstranjevanje vodnega kamna. Temeljito premešajte in posodo vrnite v kavni aparat.
 3. Dolce Gusto vklopite kot običajno. Plastični lijak za odstranjevanje vodnega kamna vstavite v držalo za kapsule.
 4. Pri Picolu ni »načina odstranjevanja vodnega kamna«, saj so to ročni kavni aparati. Za začetek odstranjevanja vodnega kamna potisnite ročico do konca na desno (VROČE) stran. Aparat bo začel odstranjevati vodni kamen.
 5. Bodite pozorni, kavni aparat boste morali ustaviti, ko se rezervoar za vodo izprazni.
 6. Temeljito sperite rezervoar in ga ponovno napolnite s svežo vodo, da lahko izvedete vroče izpiranje.
 7. Ponovite koraka 4 in 5, ponovno potisnite ročico do konca na desno (VROČE) stran in pustite teči, dokler se rezervoar ne izprazni.
 8. Ponovno izperite in napolnite rezervoar za vodo.
 9. Tokrat potisnite ročico do konca na levo (HLADNO) stran, da izvedete odstranjevanje vodnega kamna iz cevi za hladno vodo. To počnite, dokler se rezervoar ne izprazni, in ko končate, ustavite kavni aparat.
 10. Odstranite lijak za odstranjevanje vodnega kamna iz držala za kapsule. Izperite držalo za kapsule in ga vstavite v kavni aparat.
 11. Čestitke! Uspešno ste očistili kavni aparat Dolce Gusto Picolo XS.

Video navodila za čiščenje Dolce Gusto Picolo XS

Marsikdo je vizualni tip, zato smo priložili še uradna video navodila za odstranjevanje vodnega kamna pri omenjenih modelih.

Niste prepričani kdaj očistiti vaš kavni aparat? Preverite preprosto enačbo v našem prispevku Kdaj očistiti Dolce Gusto? 

How to descale your NESCAFÉ® Dolce Gusto® Piccolo XS coffee machine by Krups®

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekTrik za pripravo krofa v mikrovalovni pečici, potrebovali boste samo minuto
Naslednji članekNov EU projekt za spodbujanje investicij v Srednji in Vzhodni Evropi
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.