Kako očistiti Dolce Gusto Mini Me? Odstranitev vodnega kamna (VIDEO)

Kako očistiti Dolce Gusto Mini Me
Kako očistiti Dolce Gusto Mini Me Foto: on dolcegusto

Se je tudi vam zgodilo, da kava iz vašega Dolce Gusto aparata teče počasneje? Verjetno je čas za čiščenje kavnega aparata, ki vam tako dobro služi. Ker zna biti odstranjevanje vodnega kamna iz kavnega aparata nekoliko naporno, če ne vemo natančno, kaj početi, smo pripravili navodila za čiščenje kavnega aparata Dolce Gusto Mini Me.

Odstranite vodni kamen iz aparata Dolce Gusto

Ne spreglejte našega prispevka o tem, Kdaj očistiti Dolce Gusto? Obstaja preprosta enačba, ki vam bo v veliko pomoč pri čiščenju aparata.

Postopek odstranjevanja vodnega kamna v povprečju traja med 20 in 30 minut. Priporočamo vam, da najprej odstranite vodni kamen, nato pa si vzemite dodaten čas za čiščenje drugih predelov kavnega aparata.

Ne pozabite prebrati navodil pri mešanici za odstranjevanje vodnega kamna.

Navodila za čiščenje Dolce Gusto Mini Me

 1. Izpraznite pladenj za kapljanje in se prepričajte, da ste iz pladnja odstranili zadnjo kapsulo. Pod dulec postavite prazno 1-litrsko ali večjo posodo.
 2. Rezervoar za vodo napolnite s približno 500 ml čiste vode in raztopino za odstranjevanje vodnega kamna. Temeljito premešajte in posodo vrnite v aparat Mini Me.
 3. Plastični lijak za odstranjevanje vodnega kamna vstavite v držalo za kapsule.
 4. Pritisnite gumb “ON” in ga držite vsaj 5 sekund. Lučka bo začela utripati zeleno. To pomeni, da ste uspešno vstopili v način odstranjevanja vodnega kamna.
 5. Začnite z vročim odstranjevanjem vodnega kamna. Potisnite ročico na desno (VROČE) stran in pustite, da stroj deluje. Preden se izklopi, bo deloval dve minuti.
 6. Aparat se bo zaustavil za natanko 2 minuti, medtem ko začnejo učinkovati kemikalije za odstranjevanje vodnega kamna. Med tem bo lučka za napajanje utripala zeleno.
 7. Znova potisnite ročico na desno (VROČE) stran in pustite, da Dolce Gusto izvede vroče izpiranje. Preden se izklopi, bo deloval dve minuti.
 8. Zdaj potisnite ročico na levo (HLADNO) stran in pustite, da Dolce Gusto izvede hladno izpiranje. Preden se izklopi, bo deloval dve minuti.
 9. Odstranite lij za odstranjevanje vodnega kamna iz držala za kapsule. Izperite držalo za kapsule in ga vstavite.
 10. Ponovno napolnite rezervoar za vodo s svežo vodo in obrišite zunanjost stroja.
 11. Čestitke! Uspešno ste odstranili vodni kamen iz naprave Mini-Me.
Descale your NESCAFÉ® Dolce Gusto® Mini Me coffee machine by Krups®

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekSte opazili temne madeže na koži piščanca v supermarketu? Razlog je moteč, morda je bolje, da ne veste …
Naslednji članekTo sta sadje in zelenjava, ki vsebujeta največ pesticidov! Poročila razkriva od kod prihajata
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.