Je vaša posoda po pomivanju umazana? 7 napak, ki jih mnogi počnejo s pomivalnim strojem

Ženska roka daje umazane krožnike v pomivalni stroj.
Foto: Geanna8 iz iStock

Če je vaša posoda po pomivanju pogosteje umazana kot čista, potem je težava najverjetneje v načinu uporabe. S temi nekaj triki bo vaša posoda vsakič čista in sijoča.

Predhodno pomivanje

Predhodno izpiranje posode morda ni najbolj učinkovit način čiščenja, še posebej, če ste pomivalni stroj kupili v zadnjih 5 letih. Zdaj imajo senzor, ki zaznava količino umazanije na posodi, kar pomeni, da če ugotovi, da vaša posoda ni zelo umazana, uporabi krajši cikel. Če pa tisti dan ne prižgete stroja, je bolje, da pomijete posodo, saj bodo ostanki hrane dobesedno zažrli.

Grelnik vode je nižji od 50 stopinj Celzija

Višjo kot temperaturo vode izberete v ciklu pomivanja, bolje bo vaša posoda pomita.

Kapljica na pipi.
Foto: banusevim iz iStock

Ne spuščajte tople vode iz pipe, preden zaženete pralni stroj

Ta trik je izjemno uporaben pozimi, ko so vodovodne cevi hladnejše. S tem, da pred vklopom ‘posodo’ spustite toplo vodo, ji omogočite, da takoj potegne toplo vodo v sistem in s tem bolje pomije posodo. Če je voda hladnejša od nastavljene temperature, bo posoda potrebovala dodaten čas, da segreje vodo na temperaturo, potrebno za optimalno delovanje.

Velike posode blokirajo škropilnike

Velike posode, kot so ponve in lonci, lahko preprečijo delovanje škropilnikov. Boljša možnost je, da jih pomijete ročno, v pomivalnem koritu pa pomijte veliko manjše posode, kot so skodelice, krožniki, jedilni pribor …

Ne čistite samega pralnega stroja

Sčasoma se na gumi naberejo bakterije iz umazane posode, ki ljubijo vlažna mesta, kar onemogoča boljši oprijem vrat. To lahko odpravite tako, da vsakih nekaj mesecev očistite gumo s staro zobno ščetko in milnico, da preprečite nabiranje.

Ne uporabljajte tekočine za lesk

Če je vaša posoda mokra in umazana od vode, je rešitev lahko tekočina za sijaj. Zaustavil bo nastajanje kapljic in madežev na posodi. Pomaga tudi pri hitrejšem sušenju posode. Potrebno ga je le dodati v posebno škatlo.

Pomivalno korito umazane posode.
Foto: Brezina iz iStock

Operite vse skupaj, ne glede na količino umazanije

Nekateri izdelki morda zahtevajo daljše in globlje čiščenje, drugi pa krajši cikel. Podobno kot pri pranju je treba tudi umazano posodo razvrstiti glede na to, kako umazana je, da bi dosegli najboljše rezultate! To lahko pomeni ročno pomivanje posode, če nimate dovolj, da bi napolnili pomivalno napravo za nov cikel pomivanja.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekKlimatska naprava Samsung Wind Free, ki ustvarja učinek brezvetrja
Naslednji članekKako odstraniti smolo z avta, oblačil in pohištva?

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.