5 bizarnih kuhinjskih pripomočkov, ki jih niste poznali 2. del

Bizarni kuhinjski pripomočki, za katere še niste slišali
Bizarni kuhinjski pripomočki, za katere še niste slišali Foto: on food52

Vračamo se z bizarnimi kuhinjskimi pripomočki, za katere še niste slišali. Če so vas prepričale kitajske palčke v obliki laserskih mečev, potem vas bo prepričal toaster z zaslonom na dotik. To pa seveda ni vse, saj smo za vas ponovno izbrskali 5 bizarnih kuhinjskih pripomočkov.

5. Fermentacijski pokrovi

Pokrovi za fermentacijo
Pokrovi za fermentacijo Foto: on amazon

Komplet pokrovov za fermentacijo, ki jih lahko uporabite pri različnih kozarcih za vlaganje, da v svoj naslednji kuharski trenutek vnesete nekaj znanstvene zabave. V hipu boste lahko sami pripravili kumarice. »Prvič sem fermentiral in sem zelo zadovoljen s tem kompletom. Naredil sem kisle kumarice in nekaj mešane zelenjave (cvetača, korenje, čebula in stročji fižol). Vse je okusno. Uporabil sem pollitrske kozarce in nisem imel nobenih težav s plesnijo! Nisem pa bil pripravljen na vonjave. Ta izdelek mi je všeč, saj tako zlahka vnese nekaj okusnih probiotikov v črevesje,« je zapisal eden od uporabnikov.

4. Pripravljalnik sendvičev za zajtrk

Izdelovalec sendvičev
Izdelovalec sendvičev Foto: on amazon

Pravijo, da je namenjen tistim dnem, ko nismo fizično sposobni sestaviti sendviča za zajtrk. Seveda ne govorimo o klasičnem sendviču, temveč tistemu z jajci na oko, sirom in salamo. O navdušenosti pravi eden od uporabnikov: »Vstaviš sestavine in približno dve minuti kasneje je tvoj trebušček ves navdušen ‘oh, jaaa’. V glavnem. Samo kupite ga. Kupite izdelovalec sendvičev. Ni za kaj.« Slišali ste. Bi ga imeli?

3. Nož za koruzo z maslom

Nož za maslo za koruzo
Nož za maslo za koruzo Foto: on amazon

Gre za tako zanimiv izdelek, da ne najdemo pravega prevoda. »Nož za koruzo z maslom sem kupil zgodaj poleti – ravno v času sezone koruze. Ker je na voljo v kompletu dveh, sem enega dal hčerki in zetu; njun komentar je bil: “Zakaj ni kdo že pomislil na to?!” To je VELIKO boljša rešitev kot valjanje koruznega storža v maslo!« je zapisal eden od navdušenih uporabnikov. Ste nad to idejo tako navdušeni tudi vi?

2. Toaster z zaslonom na dotik

Toaster z zaslonom na dotik
Toaster z zaslonom na dotik Foto: on amazon

Prihodnost je tukaj, starešine. Če ste res izbirčni glede tega, kako vam je všeč popečen kruh, je to morda le pripomoček, ki ga potrebujete v svoji kuhinji. Ima zaslon na dotik, na katerem lahko izberete vrsto kruha, ki ga uporabljate (toast, koruzni kruh, pecivo ali vaflji) in natančno, kako zapečenega želite. Saj res živimo v prihodnosti, kajne? Seveda pa je tu še cena, ki dosega tudi preko 300 evrov.

1. Posoda za pripravo testenin v mikrovalovki

Posoda za pripravo testenin v mikrovalovki
Posoda za pripravo testenin v mikrovalovki Foto: on amazon

Brez čakanja, da velik lonec vode zavre. Skuhajte testenine do popolnosti al dente v mikrovalovni pečici! Prihranite čas, energijo in vodo. Uporabite za špagete, fettuccine, makarone, rezance, rotine in še več. Ne bodo prevreli, saj se kuhajo enakomerno brez lepljenja.

Če so vas te besede prepričale, potem ste potencialni kupec te posode.

Prejšnji članek5 bizarnih kuhinjskih pripomočkov, ki jih niste poznali
Naslednji članekGospodinjska opravila, ki so pravzaprav le izguba časa in jih lahko mirne duše preskočite
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.