4 top trendi božično-novoletne dekoracije 2022/2023

Empty bright christmas room with copy space
Foto: Nastco iz iStock

1. Naravna dekoracija

Leseni naravni dekorativni elementi so bili priljubljena izbira že lani, letos pa so še bolj voni variirajo od svetlo rjave do zelenskastih odtenkov, v kombinaciji z nevrtalnimi barvami, ki se lepo podajo k lesu, bakru in drugim surovim materialom. Igrajte se s teksturmami in materiali. Kombinirajte z mehkimi ovčjimi kožami ali drugimi mehkimi tkaninami in pričarali boste domačno toplo vzdušje, ki bo še polepšalo praznične dni.

2. Dobra stara tradicija

Božično drevesce in dekoracija zagotovo prebiudita tudi določena čustva, vzbudijo nostalgičnost. Lepo je, če imamo možnost v sodobno dekoracijo vključiti še kakšen star element iz otroštva, s čimer boste vsaj za hip lahko odpluli v svoje otroštvo –  ali ga predstavili vašim potomcem. Naj bo to svečnik, okrasek, na katerega ste navezani, škratek, špica za vrh smrečice.

Naj bodo v decembruu z vami v vašem domu božično rdeča, zelena, vsi mogoči ‘junaki’ božičnih zgodb, zvezde, snežinke, škratki, sani, sladkorne palčke. Za ovijanje daril lahko uporabite tudi čaopisni papir, tkanino … naj bo nebo meja.

3. Zabavna dekoracija

Živopisno okrašena smrečica, na katero boste obesili najrazličnejše zabavne okraske – od sladoledkov do lizik, balerin, zabavnih živalic, škratov, prašičkov in še kaj, bo zabavna za otroke, hkrati pa bo v dom vnesla nekaj navihanosti. Prepustite se barvam, ne otepajte se rožnate, otroško modre, žive zelene, rumene … Samo še dodatek bleščic in pripravljeni boste na zabavo!

4. Črno-bela dekoracija

Če si želite nekaj minimalističnega, elegantnega, potem je letošnji črno-beli trend kot nalašč za vas. Črne in bele mat, sijaj ali z bleščicami posute kroglice za smrečico, grafično dodelane linije, ječenčki, ovčja koža in lesena dekoracija se podajo k skandinavskemu slogu opremljanja in so ličen dodatek v kombinaciji s svetlim lesom in dodatki v nežnih svetlih odtenkih.

Kako pa ste dekorirali vaš dom? 😊

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekKako vročo čokolado uživajo po svetu?
Naslednji članekSlovenija visoko na lestvici najbolj trajnostnih držav

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.