Odstranite ostanke betona in cementa na biološki način

Tlakovit-SC odstranjuje ostanke apnenčastih madežev, cementne koprene in ostanke betona ter malt iz betonskih površin, kamna in opeke. Uporabljamo ga lahko tudi za odstranjevanje ostankov betona ter malt iz opažnih sistemov. Ker je biološko razgradljiv, deluje na obdelovalne površine mnogo bolj nežno kot ostali čistilci, a še vedno dovolj učinkovito. Ne poškoduje betonskih ali kamnitih površin. Barva materiala po čiščenju ostane nespremenjena. Ne onesnažuje podtalnice. Nanašamo ga z brizgalko ali ščetko. Ko se na umazanem delu pojavi bela pena, površino speremo s tekočo vodo. Istočasno površino ščetkamo s trdo ščetko. Po potrebi postopek ponovimo. Če uporabljamo Tlakovit-SC v zaprtih prostorih, moramo skrbeti za prezračevanje.

Poraba: 100 do 200 ml/m2, odvisno od vpijanja podlage in intenzivnosti čiščenja.

Priporočamo predhodni preizkus na manjšem delu onesnažene površine. Po čiščenju priporočamo impregnacijo z impregnatorjem Impre-T, da preprečimo ponovno onesnaženje.

Izhajanje soli (cvetenje) – eflorescenca

Občasno se lahko pojavi t.i. cvetenje betona (eflorescenca), ki ga tehnično ni mogoče preprečiti. Večinoma nastane zaradi posebnih vremenskih razmer, ki jim je beton že zgodaj izpostavljen. Voda oz. vodna para med prehodom skozi material izlužuje v vodi topne alkalije v obliki belega prahu, ki ostane na površini betona. Izrazitost pojava izcvetanja se s časom zmanjšuje, po drugi strani pa vsakdanji vremenski vplivi (pri čemer deževnica raztopi kalcijev karbonat) in vsakdanja umazanija ter mehanska obraba z izdelka svetle lise lahko popolnoma odstranijo. Pojav ne vpliva na kakovost izdelkov in zato ni razlog za reklamacijo. Uporabna vrednost izdelkov se torej ne zmanjšuje !

betonarna@oblak.si | 01 620 75 60 | Spletna stran

Že več kot 117 let vodilni proizvajalec tlakovcev.

VIROblak group d.o.o.
Prejšnji članekTop 20 preprostih nasvetov za varčevanje z energijo
Naslednji članekDosežek slovenskega znanja na področju čiste pitne vode za vaš dom
betonarna@oblak.si | 01 620 75 60 | Spletna stran

Že več kot 117 let vodilni proizvajalec tlakovcev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.