Učinkovito čiščenje odpadnih voda tudi za slabo obiskane vikende in objekte brez električnega priključka

Lastniki prav vsakega stanovanjskega objekta pri nas, pa naj bo stalno ali občasno naseljen, morajo poskrbeti za očiščenje svojih odpadnih voda. Kjer ni mogoč priklop na kanalizacijsko omrežje in čiščenje odplak na centralnih čistilnih napravah, moramo najti individualne rešitve za odpadne vode. Male biološke hišne čistilne naprave so v vseh novogradnjah brez možnosti priklopa na kanalizacijske vode že nekaj desetletij preizkušena tehnologija.

Če mikroorganizme redno hranimo, bodo preživeli in nam “plačali” s čiščenjem

Čistilne naprave bolj priznanih proizvajalcev z več desetletnimi izkušnjami in lastnim razvojem delujejo zanesljivejše, učinkovitejše in potrebujejo manj vzdrževanja. Običajne čistilne naprave za dobro delovanje potrebujejo nekaj električne energije in stalen redni dotok odpadnih snovi. Slednje je pomembno, ker so naši odpadki hrana za združbo mikroorganizmov v čistilnih napravah. Brez rednih “obrokov” lahko mikroorganizmi umrejo in čistilni proces se prekine. Tako pridemo do problema izbire tehnologije čiščenja odplak iz nestalno naseljenih objektov, sezonskih objektov in objektov brez priklopa na električno omrežje.

Čistilne naprave za nestalno naseljene objekte in objekte brez elektrike

Izziv čiščenja odpadnih voda za slabo obiskane objekte, vikende in sezonske objekte, gorske koče, gozdne koče itd. ter objekte brez priklopa na električno omrežje so si zadali pri podjetju Biorock in razvili specialne čistilne naprave za omenjene situacije oziroma objekte. Njihova serija čistilnih naprav Monoblock deluje brez pomoči električne energije, izkorišča naravne sile gravitacije in posnema procese čiščenja v naravi. Primerjava z rastlinsko čistilno napravo je na mestu, le da čistilna naprava Biorock Monoblok deluje hitrejše in zanesljivejše in je veliko bolj kompaktnih mer v primerjavi z rastlinsko čistilno napravo.

Neslišne in zelo učinkovite

Običajne čistilne naprave delujejo s pomočjo črpalk, kompresorjev in krmilne avtomatike, za kar potrebujejo električno napeljavo. Čistilne naprave Biorock Monoblock delujejo popolnoma neslišno, ker nimajo nobenih gibljivih ali električno gnanih komponent. Zaradi tega delujejo zelo zanesljivo in skoraj ne potrebujejo vzdrževanja. Zaradi svoje inovativne zasnove je učinkovitost čiščenja primerljiva ali celo boljša od električno gnanih različic čistilnih naprav.

Imate vikend ali objekt brez elektrike?

Biorock prek svojega zastopnika v Sloveniji, podjetja Armex Armature iz Ivančne Gorice, prodaja tudi najmanjšo različico čistilne naprave Monoblock One z zmogljivostjo čiščenja do 9 kubičnih metrov odplak na mesec. Če imate v lasti manjši objekt brez priklopa na električno energijo, vikend ali drug manjši sezonski objekt in je želja po biti ekološki zelo močna, poglejte dejstva o tej zanimivi čistilni napravi. Garancijsko jamstvo za čistilno napravo je 25 let. Čistilna naprava Biorock Monoblock One je najboljša rešitev čiščenja odpadne vode za objekte, ki niso stalni naseljeni, saj prenese daljša obdobja nenaseljenosti objekta. Električne čistilne naprave ne delujejo ob daljši odsotnosti lastnika ali turističnih gostov.

​Izredno visoka moč čiščenja brez dodajanja aktivatorja

Nekatere čistilne naprave brez elektrike za učinkovito delovanje zahtevajo redno dodajanje aktivatorja, kar zelo podraži ceno obratovanja. Na izstopni strani naprave, ki lahko očisti do 99 % odplak, izteka tako čista voda, da jo lahko brez pomislekov izpustimo v okolje, potok, reko ali jezero. Čistost iztočne vode namreč ustreza najvišjim zahtevam veljavnih standardov in normativov.

info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Prejšnji članekNe zamudite: Eko sklad ponuja 100-odstotne subvencije, količine so omejene
Naslednji članekNotranje in zunanje okenske police
info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.