Brezplačno spletno orodje za načrtovanje upravljanja z meteornimi vodami

Podjetje Armex Armature d.o.o. je izdelalo orodje, ki uporabnikom omogoča hitro in enostavno načrtovanje rešitev in sistemov za upravljanje z meteornimi vodami. Brezplačno spletno orodje je namenjeno tako inženirjem in strokovnjakom komunalne infrastrukture kot posameznikom, ki bi radi pridobili vpogled v načrt za postavitev ponikalnih ali zadrževalnih sistemov. Orodje že pozna podatke o padavinah za celotno Slovenijo in se redno posodablja, njegova uporaba pa je zelo intuitivna.

Sistemi za odvajanje meteornih voda, rešitve za kontroliran iztok voda ter zbiranje in uporaba meteornih voda so rešitve, ki sodobna urbana in ruralna okolja varujejo pred poplavami in skrbijo za urejen vodni ekosistem. Načrtovanje tovrstnih sistemov je po zaslugi brezplačnega spletnega orodja podjetja Armex Configurator postalo še precej bolj enostavno, saj ta inženirju ali drugemu posamezniku omogoča natančno in pregledno načrtovanje rešitev za upravljanje z meteornimi vodami. Rezultati so izračunani na osnovi panožnih smernic, opremljeni z aktualnimi podatki pa uporabniku izdelajo končno poročilo. Orodje, ki gostuje na spletnem naslovu www.armex-configurator.info in je dostopno tudi uporabnikom mobilnih naprav, je enostavno za uporabo, hitro in celovito.

»Dobro načrtovanje je prvi korak pri obrambi pred poplavo. Inženirjem smo želeli poenostaviti načrtovanje in izbiro ustreznih rešitev za zaščito pred meteornimi vodami, saj želimo, da se ustrezni sistemi v Sloveniji začnejo vgrajevati pogosteje. Urbanizacija je s seboj prinesla številne neprepustne površine in tako ne le porušila naravni tok vode, temveč s tem tudi ogrozila številna področja, kjer so komunalni ter kanalizacijski sistemi stari več desetletij in načrtovani za bistveno manjše število prebivalcev,« je povedal direktor podjetja Armex Armature Zdravko Skubic.

Orodje Armex Configurator uporabnikom omogoča hiter in enostaven način izračuna velikosti različnih sistemov ter čas njihovega praznjenja kot tudi izračun prostornine rezervoarja sistema za zadrževanje vode s kontroliranim iztokom. Orodje, ki pozna podatke o ekstremnih padavinah za celotno Slovenijo, omogoča dimenzioniranje varne rešitve le v nekaj korakih in znižuje stroške popravkov načrtov. Pri tem lahko podatke črpa tudi iz povezanih sistemov BIM ali dokumentacije v zapisu AutoCad (DWG), načrtovalcu pa omogoča izbiro različnih materialov in rešitev ter postreže z okvirno oceno stroška namestitve sistema za upravljanje meteornih vod.

www.armex-configurator.info

info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Prejšnji članekEnergija iz obnovljivih virov: ambiciozni cilji EU
Naslednji članekVišje maloprodajne cene električne energije v zadnji četrtini leta 2018
Ecetera logo

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.