Zelo verjetno te vrste kompaktnih toplotnih črpalk (še) ne poznate. Pa bi jih morali.

Odločate se za novo toplotno črpalko. Želite si, da bi bila tiha in cenovno ugodna. Ste že slišali za zelo tiho monoblok toplotno črpalko zrak-voda podjetja LG? Toplotna črpalka vse-v-enem je zadnji razvojni dosežek LG-jevih inženirjev in se ponaša s svojo tihostjo, ki še kako prav pride na gosto poseljenih območjih. LG Therma V R32 S A+++ pa ni samo zelo tiha, je tudi ene najučinkovitejših monoblok toplotnih črpalk, ki so trenutno na trgu. Poleg tega je tudi cenejša od klasičnih split, to je ločenih sistemov, predvsem zaradi preprostejše montaže. Montirajo jo lahko tudi vodovodni inštalaterji, saj toplotna črpalka nima plinske instalacije.

Zakaj govorimo o sistemu vse-v-enem? Pri split sistemih so deli razdeljeni med notranjo in zunanjo enoto, ki sta povezani s plinsko povezavo. Pri monoblok toplotnih črpalkah pa so vsi glavni deli, torej kompresor, izmenjevalnik toplote in uparjalnik, vgrajeni v enoto izven stavbe. Ta je z ogrevalnim sistemom povezana z vodno povezavo.

LG Therma V R32 S

Monoblok toplotne črpalke so prav zaradi tega, ker so tihe in cenovno ugodne, pa tudi običajno učinkovitejše od split izvedbe toplotnih črpalk, v zadnjih letih med potrošniki vse bolj priljubljene. Pri LG so jih samo v lanskem letu prodali 3-krat več kot leto prej, medtem, ko ima povpraševanje po tovrstnih črpalkah na evropski ravni letno več kot desetodstotno rast. Tudi zato ne preseneča, da se vse več Slovencev odloča za nakup monoblok toplotne črpalke. Kot najprimernejše so se izkazale za ogrevanje novogradenj in toplotno izoliranih adaptacij.

LG že več kot 40 let proizvaja toplotne črpalke

Korejski gigant LG je s proizvodnjo klasičnih toplotnih črpalk začel že v zgodnjih 80-ih letih prejšnjega stoletja. Od takrat so njihove toplotne črpalke razvijali in jih tehnološko nadgrajevali tudi z različnimi inovacijami. Danes podjetje LG ponuja širok nabor toplotnih črpalk za ogrevanje in hlajenje domov ter poslovnih prostorov, ki so znane po svoji učinkovitosti in trajnosti. Svojo prvo monoblok črpalko so predstavili leta 2010 in je že takrat predstavljala izreden tehnološki preboj, ki so mu tekmeci le težko sledili. Takratna izvedba LG Therma V R410 je bila zasnovana za visoko učinkovito ogrevanje prostorov tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah.

LG Therma V R32 S

Zadnja v seriji toplotnih črpalk LG Therma V R32 S je v Evropi in vse bolj tudi pri nas izredno priljubljena monoblok toplotna črpalka, ki je znana po svoji visoki učinkovitosti, zmogljivosti in tihem delovanju. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj se ta model uvršča med najboljše na svetu:

  • Učinkovitost: LG Therma V R32 S je zasnovana za zagotavljanje izjemne učinkovitosti. Njena vrednost sezonske učinkovitosti (SCOP) dosega do 4,67, kar jo uvršča v najvišje razrede učinkovitosti toplotnih črpalk.
  • Tiho delovanje: Ta model je opremljen s tiho tehnologijo, ki zmanjšuje raven hrupa med delovanjem. To je zlasti pomembno, če toplotno črpalko namestite blizu hiše ali na območju, kjer so omejitve glede hrupa.
  • Okolju prijazen: LG Therma V R32 S uporablja hladilno sredstvo R32, ki ima nizek vpliv na okolje in je bolj učinkovito kot tradicionalna hladilna sredstva.
  • Enostavna namestitev: Monoblok oblikovanje LG Therma V R32 S zmanjšuje čas in stroške namestitve, saj ni potrebna notranja enota.
  • Napredne funkcije: Ta model ima številne napredne funkcije, kot so možnost ogrevanja sanitarne vode, vgrajen Wi-Fi, možnost povezovanja s solarnimi sistemi in možnost upravljanja s pametnim telefonom.

Več o monoblok toplotnih črpalkah blagovne znamke LG lahko preberete na spletni strani uvoznika in distributerja za Slovenijo, podjetju Dines d.o.o. ali prelistate brošuro.

LG Therma V R32 S

R1 kompresor se podpiše pod prvi in drugi “S” faktor te toplotne črpalke

LG Therma V R32 Silent uporablja inovativni inverterski R1 kompresor, ki je zelo tih in predstavlja enega glavnih razlogov, zakaj je ta toplotna črpalka tako učinkovita in zmogljiva. Inverter tehnologija se uporablja za regulacijo hitrosti kompresorja, konkretno pri tej črpalki deluje kompresor v razponu od 10 do 150 Hz, ki omogoča prilagajanje delovanja toplotne črpalke glede na dejanske potrebe ogrevanja prostora in sanitarne vode. Z uporabo inverter tehnologije v toplotni črpalki se lahko doseže večja učinkovitost, večji prihranek energije in bolj natančen nadzor temperature v prostoru.

LG Therma V R32 S

Inovativnost zasnove kompresorja se kaže v tem, da pri delovanju poveča količino zraka, in ga obdela na enoto časa, kar zagotavlja hitrejše ogrevanje prostorov. Poleg tega so ga korejski inženirji zasnovali tako, da so gibljivi deli odporni proti obrabi, kar pomeni daljšo življenjsko dobo in manj vzdrževanja, zmanjšano pa je tudi tveganje za okvare in druge težave pri delovanju toplotne črpalke.

Toplotne črpalke LG Therma V Monobloc R32

Toplotna črpalka, ki ne bo vzrok za prepir med sosedi

Zaradi vse večje priljubljenosti toplotnih črpalk so že v kar nekaj državah predpisali, da lahko zunanje enote toplotnih črpalk v strnjenih naseljih med deseto uro zvečer in šesto uro zjutraj proizvedejo največ 35 dB(A) hrupa, kar je primerljivo s hrupom, ki ga povzroča komaj slišen šum ventilatorja na prenosnem računalniku. Samo za primerjavo, “hrup” v knjižnicah lahko doseže celo 40 dB(A). Spomnimo se, da se zvok meri z logaritemsko skalo. Na logaritemski skali se povečanje glasnosti zvoka za 3 dB(A) šteje kot dvojno povečanje glasnosti. Na primer, zvok, ki meri 60 dB(A), je dvakrat glasnejši od zvoka, ki meri 57 dB(A), in štirikrat glasnejši od zvoka, ki meri 54 dB(A).

LG-Therma-V-R32-S

Ker je nivo hrupa pri LG Therma V R32 Silent samo 32 dB(A), je ta toplotna črpalka primerna za uporabo v občutljivih okoljih, kot so strnjena naselja stanovanjskih hiš, apartmajev ali pisarn, saj ne bo povzročila motečega hrupa. Zato je lahko od sosedove spalnice 9-kilovatna izvedba oddaljena le 4 metre, 16-kilovatna pa 5 metrov in sosedom tudi pri odprtem oknu spalnice ponoči ne bo zmotila spanca.

LG-Therma-V-R32-S

Prejemnica certifikata Quiet Mark

Toplotna črpalka LG therma V 32 S je med drugim prejela prestižni certifikat mednarodnega združenja Quiet Mark. Njihovo poslantvo temelji na dejstvu, da po pandemijskih izzivih zdaj več časa preživimo v življenju in delu doma, kjer postaja iskanje tišje tehnologije prednostna naloga. Presežek hrupa lahko poveča raven stresa, zmanjša produktivnost, moti spanec, ovira okrevanje zdravja in poslabša odnose med ljudmi. Z izbiro tišje tehnologije in učinkovitih akustičnih rešitev lahko ustvarite mirno ozadje za ponovno uravnoteženje dobrega počutja doma, v službi in v vsakem bivalnem prostoru. In LG je ta izziv uspešno naslovil z novo, še tišjo toplotno črpalko.

LG-Therma-V-R32-S

Okoljsko trajnostno hladilno sredstvo

Therma V R32 Silent Monobloc je opremljen s hladilnim sredstvom R32, okoljsko trajnostnim hladilnikom, ki ima potencial globalnega segrevanja 675, 70 % nižji od moči R410A. S hladilnikom R32 je Therma V R32 Monoblok zelo energetsko učinkovit kot zelenejša ogrevalna raztopina.

LG-Therma-V-R32-S

Zanesljivo ogreva vse do zunanje temperature -25 stopinj pod ničlo

LG Therma V S se lahko pohvali s sezonskim faktorjem SCOP z vrednostjo 4,9 (A7/W35), kar jo uvršča v visok energijski razred A+++. Toplotna črpalka ima najvišjo temperaturo izstopne vode 65°C. Vgrajen ima nov toplotni izmenjevalnik s črnimi rebri za boljšo prehodnost hladilnega sredstva, ki omogoča boljšo učinkovitost in zmogljivost toplotne črpalke in zmanjšuje porabo energije. Ogreva do zunanje temperature -25°C. 100-odstotna učinkovitost delovanja je dosežena tudi pri nizki zunanji temperaturi -15°C za ogrevano vodo do 35°C oziroma do -7 za vodo, ogreto do 55°C.

LG-Therma-V-R32-S

Toplotna črpalka omogoča hkrati uporabo dveh ogrevalnih krogov. To pomeni, da lahko toplotna črpalka hkrati ogreva prostore in tudi sanitarno vodo. Ta možnost je zelo uporabna za domove z veliko porabo tople vode. Obstaja tudi možnost dodatne vgradnje električnega grelnika moči 3 ali 6 kW ločeno od naprave. Sicer pa so toplotne črpalke LG Therma V R32 S na voljo v enoventilatorski izvedbi nazivne moči 5, 7 ali 9 kW, v dvoventilatorski in tri-fazni izvedbi pa 12, 14 ali 16 kW.

LG-Therma-V-R32-S

Pametni nadzor

Toplotni črpalki je serijsko priložen sodobni in uporabniško enostaven upravljavski vmesnik s 4,3-palčnim barvnim LCD zaslonom za nadzor temperature vode in zraka, ki prikazuje delovanje toplotne črpalke tudi grafično. Omogoča tudi spremljanje uporabe energije brez dodatnega vmesnika. Toplotno črpalko lahko upravljate tudi prek Wi-Fi omrežja s pametnim telefonom in nameščeno aplikacijo LG ThinQ.

LG-Therma-V-R32-S

Ne pozabite na možnost pridobitve nepovratne subvencije

Želimo vas še spomniti, da je za toplotno črpalko LG Monobloc »S«, možno pridobiti subvencijo EKO Sklada, v višini 20 % investicije oz. do 1000 EUR v primeru novogradnje oz. dograjevanja obstoječega sistema, ter 40 % investicije oz. do 2.500 EUR v primeru menjave stare kurilne naprave. V občinah, ki imajo sprejet odlok o načrtu za kakovost zraka pa lahko ob menjavi starega ogrevalnega sistema pridobite celo do 3.200 EUR subvencije.

Podjetje Dines d.o.o. iz Ljubljane je uvoznik in distributer toplotnih črpalk LG energijske učinkovitosti A+++ in garancijsko dobo 36 mesecev.

Kje kupiti toplotno črpalko LG?

toplotno črpalko LG Monobloc lahko kupite pri vseh večjih spletnih trgovcih oziroma pri lokalnem izvajalcu oziroma se obrnete na uvoznika Dines d.o.o. kjer vam bodo z veseljem priporočili pogodbenega izvajalca.

 

 

info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Prejšnji članekRecept: torta Pralipone
Naslednji članekAspartam prinaša raka? Mit ali resnica?
Ecetera logo

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.