Toplotna črpalka, ki vas bo navdušila

Kar 82 odstotkov Slovencev razmišlja o učinkoviti rabi energije, od leta 2015 do 2019 pa se je po podatkih raziskave REUS odstotek gospodinjstev, ki uporabljajo toplotno črpalko, skoraj podvojil. Povpraševanje še narašča. Zgovoren je podatek, da je Eko sklad v 2019 podelil kar okoli 7.000 subvencij za ogrevalne toplotne črpalke, leto prej pa okoli 5.000.

Namestitev toplotne črpalke (TČ) je relativno velika investicija, zato je previdnost pri izbiri toliko bolj pomembna. Pred nakupom se prepričajte, ali ima toplotna črpalka, ki ste si jo ogledali in jo nameravate namestiti, vse potrebne lastnosti.

Najpogostejša izbira in velikokrat tudi najbolj smotrna, je TČ zrak-voda. Namestitev je ugodna, hitra, investicija pa se hitro povrne. Vsi deli naprave so lahko dostopni za kasnejše morebitno vzdrževanje, hkrati pa ta tip toplotne črpalke tudi zavzame najmanj prostora. Primerne so tako za ogrevanje kot tudi hlajenje notranjih prostorov.

Toplotne črpalke Unical HP_OWER ONE so visoko učinkovite toplotne črpalke zrak-voda, full inverter, ki so na voljo v kar 5 modelih in zato primerne za praktično vsak objekt. Odlikuje jih energetska učinkovitost A++ in izjemno tiho delovanje, kar pomeni, da ni moteča ne za okolico ne za vas. Vgrajen ima DC Inverter kompresor in DC inverter ventilacijski motor.

Tudi v hudi zimi bo toplo

Pomembno je, da TČ ne zatajijo ob nizkih temperaturah, takrat, ko jih zares potrebujemo. TČ Unical HP_OWER ONE učinkovito delujejo tudi pri temperaturah do -20 stopinj Celzija. Vsebujejo plin R410A in imajo zelo učinkovit voda/plin izmenjevalec toplote iz nerjavečega jekla AISI316L. Zrak/plin izmenjevalec toplote je izdelan iz bakrenih cevi z aluminijastimi zarobami in zaščito proti rjavenju, kar podaljšuje življenjsko dobo.

Nepogrešljive funkcije

Toplotne črpalke Unical HP_OWER ONE imajo integrirano digitalno kontrolo, integracijo pa se upravlja s pomočjo integriranega klimatskega regulatorja. Standardno je priložena tudi termoregulacija z nadzorom modulacijske temperature pretoka, dodatno pa je mogoče upravljanje s krono-termostatom 0-10 V signal. Dodatna možnost upravljanja je tudi preko zunanjega on-off programatorja.

Prednost predstavljajo tudi funkcije, kot so avtomatsko krmiljenje električnega grelca tople sanitarne vode in avtomatsko odmrzovanje, predgretje ohišja kompresorja (kar je nepogrešljivo pri nizkih temperaturah) ter funkcija Auto-restart in samodiagnosticiranje.

Če želite zmogljivo napravo in učinkovito napravo, ki bo poskrbela za dodatno udobje v vašem domu, ob tem pa ne bo prekomerno obremenjevala okolja, je TČ Unical HP_OWER ONE zagotovo izbira, ki vas ne bo razočarala. Ena izmed 5 različic, ki so na voljo, bo zagotovo zadovoljila še tako zahtevnega uporabnika.

MKM NOVA d.o.o. zastopa priznane evropske proizvajalce ogrevalnih, industrijskih in hladilnih sistemov. Uradni pogodbeni partner za Unical, Rendamax, Robur, Almeva, FMG. Dejavnost vključuje tudi kompletno izvedbo del s projektno dokumentacijo.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekNIJZ: v objektih, ki so dalj časa v neuporabi, izpirajte vodovodni sistem
Naslednji članekAli je gradnja nizkoenergijske hiše dražja od gradnje klasične hiše?

MKM NOVA d.o.o. zastopa priznane evropske proizvajalce ogrevalnih, industrijskih in hladilnih sistemov. Uradni pogodbeni partner za Unical, Rendamax, Robur, Almeva, FMG. Dejavnost vključuje tudi kompletno izvedbo del s projektno dokumentacijo.

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.