Razmislite o menjavi ogrevalnega sistema preden bo prepozno ­čÄą

0
Toplotna ─Źrpalka Daikin Altherna - Lepotica, ki ogreje vsak dom

Kaj posamezna re┼íitev pomeni za vas dolgoro─Źno? In katera re┼íitev je najbolj priljubljena pri investitorjih?

Obdobje visokih temperatur se je po─Źasi poslovilo in pri─Źel se je ─Źas, ko jutra postajajo hladnej┼ía in si ┼żelimo, da nam zjutraj ne bi bilo treba vstati iz tople postelje. ─îas, ko nam srce vztrepeta ob misli na topel tu┼í. Vendar, topel dom in topla voda nista samoumevna. Sta posledica delovanja ogrevalnega sistema v na┼íem domu, kateremu bi morali pred prihajajo─Źim hladnej┼íim delom leta posvetiti nekoliko ve─Ź pozornosti. Zakaj?

Vsak ogrevalni sistem ima dolo─Źeno ┼żivljenjsko dobo in nih─Źe si ne ┼żeli, da bi se ta iztekla ravno sredi zime. Predstavljajte si, da ostanete brez ogrevanja in tople vode sredi najhuj┼íega mraza. Seveda je v tak┼ínem primeru potrebno reagirati in situacijo re┼íiti hitro, kolikor je le mogo─Źe. Pa ste se kdaj vpra┼íali kaj ta hitra re┼íitev pomeni za Vas dolgoro─Źno?

Verjetno se vsi strinjamo, da je najhitrej┼ía re┼íitev problema ta, da zamenjamo dotrajan ogrevalni sistem z novim enakim sistemom. To v praksi pomeni, ─Źe imamo dotrajano pe─Ź na drva bo najhitrej┼ía re┼íitev ta, da kupimo novo pe─Ź na drva. Namre─Ź, postavljeni so vsi potrebni razvodi, imamo primerna grelna telesa, na zalogi imamo kurivo. Vendar, na ta na─Źin smo prisiljeni, da ohranimo ogrevalni sistem, kot ga imamo. In tak┼íen bo ostal ┼íe nadaljnjih 10, 15 ali ve─Ź let. V tak┼ínih situacijah enostavno nimamo mo┼żnosti izbire. Ker pa so danes na trgu razli─Źni ogrevalni sistemi, nekateri med njimi so dolgoro─Źno precej bolj stro┼íkovno ugodni kot drugi, je to za nas lahko zelo neracionalno. Da bi ohranili mo┼żnost izbire je veliko bolj smotrno, da o zamenjavi ogrevalnega sistema za─Źnemo razmi┼íljati ┼íe preden nam obstoje─Źi sistem odpove. Na ta na─Źin imamo mo┼żnost, da izberemo ogrevalni sistem, ki je za nas dolgoro─Źno najbolj ugoden. Bodisi z vidika stro┼íkov, bodisi z vidika udobja.

Daikin Alterma 3 – rezultat dolgoletnih izku┼íenj in poznavanja zahtev trga

Ena najbolj priljubljenih izbir pri menjavi ogrevalnega sistema so toplotne ─Źrpalke. Zakaj? Najpomembnej┼íi so naslednji razlogi:

  • Je energijsko var─Źna, svoj prihranek pa boste opazili ┼że po prvem mesecu uporabe. Poraba toplotne ─Źrpalke je v primerjavi z mestnim plinom 2x ni┼żja, v primerjavi s kurilnim oljem je 2,5x do 3x ni┼żja, v primerjavi z uteko─Źinjenim naftnim plinom pa celo do 4x ni┼żja.
  • S toplotno ─Źrpalko ni nikakr┼ínega dodatnega dela, kot ga imamo v primeru ogrevanja z drvmi ali peleti, kar pomeni pove─Źano udobje skozi celotno leto.
  • Med delovanjem ne spro┼í─Źa nikakr┼ínega vonja (kot ga na primer kurilno olje ali drva), prav tako pa v ozra─Źje ne spu┼í─Źa nobenih ┼íkodljivih delcev, kot jih pe─Źi na drva ali pelete.
  • Zanjo ne potrebujete kurilnice, ampak lahko notranjo enoto postavite kamor koli, saj zavzema manj kot 0,5m2 prostora. Prav tako pa ne potrebujete dodatnega prostora za skladi┼í─Źenje lesa, kurilnega olja, peletov ali plina.
  • Brezhibno deluje ob nizkih zunanjih temperaturah (tudi do -25┬░C), zato ni skrbi, da bi pozimi ostali brez ogrevanja in tople vode.

V primeru investicije v toplotno ─Źrpalko je potrebno pretehtati slede─Źe. Velika ve─Źina toplotnih ─Źrpalk na trgu trenutno uporablja F-plin R410a. Ena izmed redkih izjem je Daikinova Altherma 3, toplotna ─Źrpalka vodilnega proizvajalca in inovatorja na podro─Źju ogrevalne in hladilne tehnike na globalni ravni. Altherma 3 za svoje delovanje uporablja F-plin R32 in je bila prva ter nekaj ─Źasa edina s tem plinom na trgu. F-plin R32 ima kar 3x manj┼íi vpliv na globalno segrevanje kot R410a. Tudi njegova cena je kar 5x ni┼żja, kar pomeni znatno ni┼żji stro┼íek v primeru okvare po poteku garancije. Uvoznik in distributer Daikin toplotnih ─Źrpalk je podjetje Airabela d.o.o. V kolikor potrebujete dodatne informacije in pomo─Ź pri izbiri optimalnega ogrevalnega sistema za va┼í dom bomo veseli va┼íega obiska v na┼íem salonu na ┼ámartinski cesti 58a v Ljubljani. Lahko pa nas pokli─Źete tudi na 080 88 50 ali nam pi┼íete na info@airabela.si.

Airabela, d. o. o. je uradni uvoznik in distributer klimatskih in ogrevalnih sistemov Daikin ter prezra─Źevalnih sistemov SIKU. Strankam nudimo kvalitetne in zanesljive produkte, tehni─Źno svetovanje in strokovno podporo. Na┼íi partnerji so visoko usposobljeni monterji, ki imajo ve─Źletne izku┼ínje na podro─Źju monta┼że, servisiranja in svetovanja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manj┼íanje ne┼żelenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.