Rešitev za težave, ki jih prinaša sodobna gradnja

Tako pri gradnji kot obnovi gredo trendi v smer ustvarjanja energetsko učinkovitih stavb. Medtem ko so novogradnje v glavnem opremljene z ustreznimi prezračevalnimi sistemi, se pri obnovah starogradenj rado zaplete.

V želji ustvariti energetsko učinkovit dom, izberemo okna in vrata, ki dobro tesnijo. Pri menjavi strehe namestimo ustrezno izolacijo, prav tako pri obnovi fasade. Če ne uredimo ustreznega načina prezračevanja, se kaj hitro pokažejo težave. V zrakotesnem domu ni dovolj kisika, kar negativno vpliva na kakovost našega življenja. Zrak v takem domu je običajno preveč vlažen. Nastaja kondenz, okoli oken in v kotih pa se pojavi plesen, ki se nato širi po stenah.

Plesen je škodljiva za dihala in zdravje nasploh. V takem domu je tudi vonj neprijeten, navzamejo se ga tako pohištvo kot oblačila in druge tkanine ter stavbno pohištvo. S samim odstranjevanjem plesni še ne rešimo vzroka težave. To storimo lahko le tako, da zagotovimo dotok zraka v dom in ohranjamo primerno vlažnost zraka znotraj štirih sten.

Pomembno je, da namestimo učinkovit prezračevalni sistem, ki bo omogočil stalno kroženje zraka, pri tem pa ne bo prihajalo do velikih toplotnih izgub. Rešitev ponuja podjetje Lunos, ki že več kot deset let na tržišče prinaša izpopolnjene in inovativne naprave, nekakšna pljuča sodobnih domov.

Preprosta vgradnja

Sistem LUNOS je cenovno ugoden, pomembno pa je poudariti, da so tudi stroški vzdrževanja minimalni. Vsi elementi LUNOS imajo vgrajeno protihrupno in protialergijsko zaščito. Filter proti alergijam je pralen in ga ni treba menjati.

Namestitev je preprosta in ne pomeni velikega posega v samo stavbo. Z vgradnjo nemškega prezračevalnega sistema LUNOS bo v vaše stanovanje stalno pritekal svež zrak, izrabljen pa se bo nenehno odvajal skozi ventilatorsko enoto direktno skozi jašek ali zunanji zid. S tem boste v prostorih dosegli nižjo vlažnost, preprečili nastajanje zidne plesni, kondenza in neprijetnega vonja, skratka sebi in svoji družini boste izboljšali kakovost bivanja.

Zagotavlja velike prihranke

Prezračevalni sistem LUNOS deluje 24 ur na dan, je skoraj neslišen, porabi izjemno malo energije, prav tako pa nam prihrani do 30 odstotkov energije v primerjavi z zračenjem skozi okna. Sistem je sestavljen iz notranjega difuzorja, kjer priteka zrak v prostor, vmes so pogonski sklop, dozator zraka in rekuperator zraka, ki skrbi, da se toplota ne izgublja. Deluje reverzibilno, torej 70 sekund v eno in 70 sekund v drugo smer. Poleti poskrbi za ohlajanje, pozimi pa za ogrevanje notranjega zraka. Sistem je že serijsko opremljen s filtrom G7, ki zadrži prašne delce.

Za alergike so vgradili poseben filter, ki zadrži 99,3 odstotka mikrodelcev, ki bi lahko imeli neugoden vpliv na naše zdravje.

Akcija: 40 % ceneje

Pri Lunosu so pripravili posebno akcijo, v okviru katere lahko privarčujete kar 40 %. 20 odstotkov popusta znaša subvencija EKO sklada, dodatnih 20 odstotkov popusta pa ponuja Lunos.

Pošljite jim svoje vprašanje prek kontaktnega obrazca ali jim pišite na info@lunos.si.

info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

info@lunos.si | Spletna stran

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekKako zares privarčevati pri električni energiji?
Naslednji članeke-vozila: Spodbude letos nižje, ugodno financiranje ostaja
logo Lunos
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Nadja Jurca
info@lunos.si | Spletna stran

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.