Poskrbite za lokalno prezračevanje vašega doma!

Svetla in zračna spalnica

Vsak izmed nas naj bi vsak dan vdihnil okoli 20.000 litrov svežega zraka, kar je ključnega pomena za zdravje in dobro počutje. Ker pa večino svojega časa preživimo v zaprtih prostorih, moramo poskrbeti za dobro prezračevanje prostorov. Kakovosten in svež zrak namreč ugodno vpliva na naše zdravje.

Glavni onesnaževalci zraka smo mi

Dihanje ustvarja ogljikov dioksid, vendar to ni edini faktor tveganja pri onesnaževanju zraka. Iz pohištva in opreme okoli nas namreč izhlapevajo nevarne snovi, poleg tega pa na kakovost zraka vplivajo še bakterije in vlaga. Daljša izpostavljenost slabemu ali zatohlemu zraku manjša našo produktivnost in viša tveganje za razvoj alergij ali vnetij.

Veliko in tiho nevarnost v zaprtih prostorih predstavlja radon – radioaktiven plin brez barve, vonja in okusa. Radon iz tal prehaja v zrak, tam razpade, radioaktivni delci pa se vežejo na prah ali druge delce v zraku, ki jih vdihavamo. V zaprtih prostorih radon predstavlja veliko nevarnost, saj prekomerno vdihavanje radioaktivnih delcev sodi med najpogostejše vzroke za razvoj pljučnega raka.

Oglas, ki prikazuje prednosti rekuperacije

Ključno je dobro prezračevanje

Tradicionalno prezračevanje je videti tako, da odpremo okno ali balkonska vrata, kar pa se v praksi izkaže za le delno uspešno. V naše stanovanje namreč lahko iz okolice pride zrak slabše kvalitete od tistega, ki smo ga spustili v prostor, samo prezračevanje pa ni enakomerno. Tudi suh zrak predstavlja veliko težav, še posebej pozimi. Optimalna vlažnost v prostoru znaša med 50 in 60 %, pozimi pa se ta številka v ogrevanih prostorih lahko spusti tudi na 30 %. Druga težava pa je presežek vlage, ki se kot kondenz lahko pojavi na steklih ali stenah.

Izberite prezračevanje z rekuperacijo

Rekuperacija tu pomeni izmenjavo zraka v prostoru, ki jo omogoča keramični izmenjevalnik toplote ali rekuperator. Ta iz prostora črpa topel zrak in zbrano toploto shranjuje ter jo nato odda hladnejšemu zunanjemu zraku. Poleti je proces obraten. Svež zunanji zrak se v napravi za prezračevanje tudi filtrira.

Proces rekuperacije

Rekuperator smer črpanja zraka zamenja vsakih 70 sekund. S tem zagotavlja stalno temperaturo vhodnega zraka in nenehno prezračevanje vašega stanovanja. Tako boste znatno prihranili pri energiji, obenem pa preprečili nastanek vlage ali plesni. Čist zrak bo ugodno vplival na vaše zdravje, saj rekuperacija zraka skrbi za visoko raven bivalnega udobja.

Lokalni prezračevalni sistem HANSEN

Uporabljajo se za prezračevanje hiš, poslovnih prostorov ali počitniških objektov. Lokalni prezračevalni sistemi HANSEN zagotavljajo primerno raven vlage, odpravljajo zatohlost v prostorih in preprečujejo škodo na pohištvu in opremi. Vzdrževanje je enostavno, delovanje tiho, upravljanje pa je možno preko brezžične povezave. Zanje lahko dobite tudi subvencijo Eko sklada.

HANSEN prezračevalni sistemi

Naj bo čist zrak na prvem mestu

Čist in svež zrak zagotavlja dobro počutje v našem domu, saj se v slabem ali zatohlem zraku hitreje utrudimo, poleg tega imamo lahko več težav z alergijami. V podjetju Tersus d. o. o. skrbijo za kvalitetno prezračevanje vašega doma. Prepustite se izkušenim rokam strokovnjakom in poskrbite za čist in svež zrak v vašem domu.

tersus@siol.net | 080 11 05 | Spletna stran

Električno ogrevanje, klimatske naprave, toplotne črpalke in prezračevalni sistemi.

Prejšnji članekPredstavljamo Clivet – Toplotna črpalka SPHERA EVO 2.0
Naslednji članekZačela se je kampanja »Uporabimo les, izberimo slovenski les«
logo Tersus
tersus@siol.net|080 11 05| Spletna stran

Električno ogrevanje, klimatske naprave, toplotne črpalke in prezračevalni sistemi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.