Novost na področju lokalnega prezračevanja

Napake pri gradnji in neustrezno prezračevanje so najpogostejši vzroki za nastanek vlage in plesni. Najbolj učinkovito je med samo gradnjo premisliti, zasnovati in namestiti sistem prezračevanja objekta. Spodaj je predstavljena rešitev, ki omogoča učinkovito prezračevanje, je enostavna za montažo, uporabo in namestitev – je pa tudi skoraj povsem skrita v zunanji fasadi.

Lokalno prezračevanje kot alternativa centralnemu prezračevanju

Čeprav je v veliko primerih centralno prezračevanje zelo elegantna in učinkovita rešitev – hkrati pa dostikrat tudi edina rešitev, ki zagotovi zadostno količino svežega zraka, po drugi strani zahteva namestitev naprave in povezanih inštalacij za distribucijo zraka večji poseg v objekt. Težava nastane, ko zasnova prostora ne omogoča integracije centralnega prezračevalnega sistema oziroma je rešitev predraga.

Lokalno prezračevanje se je pojavilo kot rešitev za nastale probleme. Ta rešitev omogoča kontrolirano prezračevanje in dovaja svež zrak z rekuperacijo toplote, je visoko zvočno izolativno in filtrira delce iz zraka. Hkrati pa ne posega v arhitekturno zasnovo objekta, saj ne zahteva posebnih elementov za distribucijo zraka ter je pri delovanju skoraj neopazno in neslišno.

Povsem skrito prezračevanje v zidni konstrukciji

Pri novogradnjah, kjer zunanja fasada še ni zaključena, pa se lastniki hiš in stanovanj čedalje pogosteje odločajo za tip lokalnega prezračevanja, kjer je zunanji element za zajem in izpust zraka povsem skrit.

Prerez naprave SMART RONDO v izvedbi LAL
Prerez naprave SMART RONDO v izvedbi LAL

Zgoraj je prikazan prerez naprave SMART RONDO HRV LAL, ki se s posebnimi nosilci namesti na zunanji del zidu. Ta ploščati kanal tako ostane na mestu, dokler se ne zaključi fasada. Vse kar je potem vidno na zunanji strani je ozka zaščitna rešetka, ki se lahko pobarva v RAL po želji. Ta tip namestitve ima tudi boljše lastnosti dušenja zvoka iz zunanjosti v notranjost in so zato primerne tudi za namestitev na strani fasade ob prometni cesti.

Notranji sobni pokrov naprave SMART RONDO HRV
Notranji sobni pokrov naprave SMART RONDO HRV
info@bossplast.com | 01 781 05 50 | Spletna stran

Podjetje Bossplast je dobavitelj izdelkov in rešitev na področju opreme za strojne inštalacije in umetne klime.

Prejšnji članekJUB sodeloval pri energetski prenovi Viške hiške
Naslednji članekZakaj izbrati lesena okna?
info@bossplast.com | 01 781 05 50 | Spletna stran

Podjetje Bossplast je dobavitelj izdelkov in rešitev na področju opreme za strojne inštalacije in umetne klime.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.