Brezplačno ogrevanje resnično obstaja

Ne glede na to, ali se objekt nahaja v hribih ali ob morju, ali je v uporabi ves čas ali le občasno, ali ga uporabljate poleti ali pozimi – SolarVenti je odlična rešitev za ogrevanje, prezračevanje in dogrevanje tako v prehodnih obdobjih kot pozimi.

Solarni kolektor SolarVenti je toplozračni kolektor, ki za obratovanje uporablja samo sončno energijo, kar pomeni, da za delovanje ne potrebuje priklopa na električno energijo. Primeren je za namestitev na prav vseh lokacijah in za različnevrste objektov, kot so recimo vikendi, garaže, avtodomi, ladje, koče, mobilne hiše ali celo stanovanjski objekti. Ker za delovanje uporablja le sončno energijo, so s sistemom SolarVenti ogrevanje, prezračevanje in razvlaževanje notranjih prostorov popolnoma brezplačni.

Svež in primerno topel zrak

Sistem v prostorih zagotavlja svež zrak in ga v prehodnih obdobjih dogreva. Poleg tega, da zagotavlja primerno bivalno ugodje, tudi zagotavlja prihranke pri ogrevanju prostora.
Vpihani ogreti zrak ima majhno relativno vlago, kar pomeni, da lahko sprejme vase veliko vlage in je s seboj odnese izven prostora. Rešitev je idealna za razvlaževanje zaprtih prostorov ter za odpravljanje težav s kondenzirano vlago v prostoru. Ker je obratovanje avtomatsko, z njim ni povezanih obratovalnih in vzdrževalnih stroškov.

SolarVentiVse, kar potrebujete, je sončna lega

Ker za delovanje potrebuje sončno svetlobo, se morda sprašujete, ali je res primerna vsaka lega. Odgovor je preprost. Če je SolarVenti primeren za Skandinavske države s precej manjšim sončnim obsevanjem, je vsekakor primeren tudi za praktično vsako Slovensko hišo. Pogoj je le, da mora ta biti v zimskem času, ko je sonce nizko, na sončni legi. Kolektor namestimo na steno, ki je obrnjena proti jugu. Možna je tudi strešna montaža.

Solarni kolektor SolarVenti je narejen na Danskem in je certificiran v Nemčiji. Okvir je izdelan iz aluminija, ki je odporen na sol, zato mu tudi namestitev v bližini morja ne pride do živega. Pritrditev je iz nerjavečega jekla, ventilator iz plastike in prednja plošča iz leksana.

Investicija, ki se hitro povrne

Poleg tega, da kolektor odpravi težave z vlago in zviša bivalno ugodje v zatesnjenih zaprtih prostorih, s pomočjo ustvarjenih prihrankov se naložba hitro odplača, načeloma v 3-7 letih. Kako hitro se investicija povrne, je odvisno od velikosti kolektorja, pravilnega dimenzioniranja in ugodne lege. Načeloma se naložba hitreje povrne za večje kolektorje zaradi ugodnejšega razmerja med površino (močjo) in ceno.

SolarventiV kolektor je nameščena PV celica, ki proizvaja elektriko (12V) za obratovanje ventilatorja. Zunanji zrak vstopa v kolektor skozi perforirano aluminijasto ploščo na hrbtni strani kolektorja, v notranjosti kolektorja se segreje in ventilator ga vpiha v notranjost skozi cev v steni. V kolektorju se temperatura zraka dvigne za 15°C do 40°C (odvisno od velikosti kolektorja). Prihranki pri ogrevanju so z uporabo solarnega kolektorja lahko kar precejšnji.

20 % celotne naložbe vam povrnejo

Ob nakupu solarnega kolektorja Solarventi Eko sklad nudi subvencijo v višini kar 20 odstotkov celotne naložbe. Nobenega stroška ne boste imeli z obratovanjem sistema, pozabite pa lahko tudi na stroške vzdrževanja.

info@dulc.si | 07 337 47 20 | Spletna stran

Opravljamo storitvene dejavnosti strojnih instalacij: ogrevanje, vodovod, plin, solarno ogrevanje, razne tehnološke razvode, montažo večjih sistemov kotlovnic, toplotnih in hladilnih postaj.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekEnoprostorec za 25 tisočakov, ki se bo napajal s sončno energijo
Naslednji članekElektrično talno gretje iz Uponorja
info@dulc.si | 07 337 47 20 | Spletna stran

Opravljamo storitvene dejavnosti strojnih instalacij: ogrevanje, vodovod, plin, solarno ogrevanje, razne tehnološke razvode, montažo večjih sistemov kotlovnic, toplotnih in hladilnih postaj.

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.