Alergije tik pred vrati

Pričetek pomladi nas spomni na to, da bodo dnevi vse toplejši in daljši, narava pa se počasi prebuja v osvežujoče zelene barve. Toplo vreme prinaša s seboj tudi druge spremembe – če smo se pozimi skrivali za zaprtimi okni in vrati, bomo kmalu z veseljem v naše bivalne in delovne prostore spustili svežemu zraku.

Spomladanske alergije

Naše dobro razpoloženje pa lahko kaj hitro pokvari cvetno obdobje številnih rastlin, saj se v pomladnih mesecih v zraku močno poveča delež alergenov, ki sprožajo alergijske reakcije – kažejo se na zgornjih dihalnih poteh in pogosto tudi na celotnih dihalih. Seneni nahod pa je zelo podoben virusnemu prehladu, le da simptomi senenega nahoda trajajo dlje in prenehajo z jemanjem protialergijskih zdravil.

Začetek cvetnega obdobja nekaterih rastlin že januarja

V Sloveniji začnejo prve rastline cveteti že januarja, najbolj zgodaj začnejo cveteti nekatera drevesa, ki tudi hitro odcvetijo, medtem ko trave cvetijo veliko dlje. Vremenske razmere lahko vplivajo, da se čas cvetenja tudi premakne po koledarju. Pri preprečevanju senenega nahoda je zato pomembno, da spremljamo pelodno napoved, ki nam pove, kdaj poseči po preprečevalnih zdravilih.

Kako si pomagati?

Seveda je najpreprostejši način preprečevanja alergij izogibanje alergenu, kar je v tem primeru nemogoče, saj se pelod rastlin prenaša po zraku in je lahko navzoč tudi kilometre od vira. Simptome in intenzivnost alergij lahko blažimo s tabletami, nosnimi pršili, kapljicami ali injekcijami, ki vsebujejo antihistaminike, dekongestive, glukokortikoide, antiholinergike ali še nekatere druge učinkovine. Na sprehode v naravi se odpravimo po dežju, vendar se je dobro izogibati travnikom, oči pa pred svetnim prahom zaščitimo s sončnimi očali. Pomembno je, da si redno vlažimo nosno sluznico z ustreznimi izotoničnimi raztopinami ter da ne sušimo perila na prostem. Pomemben ukrep pa je tudi, da ko je koncentracija peloda velika, se izogibajmo odpiranju oken. Toda, kako prezračiti bivalne in delovne prostore, da ne bomo v njih spustili alergenov?

Rešitev: Prezračevalni sistem Lunos

Prezračevalni sistemi Lunos bodo poskrbeli, da boste imeli v stanovanju vedno svež zrak in ne boste imeli nevšečnosti, ki jih povzročajo razne alergije. Zelo pomemben del Lunosove prezračevalne enote je učinkovit filter, ki je trajen in enostaven za čiščenje, saj ga lahko preprosto operete pod tekočo vodo. Za ljudi z alergijami in občutljivim zdravjem pa so na voljo tudi posebni mikro filtri, ki poskrbijo, da cvetni prah, umazanija in prašni delci ne morejo več v bivalne prostore in ostanejo zunaj. S sistemom LUNOS bo v vaše stanovanje stalno pritekal svež zrak, s tem pa boste dosegli nižjo vlažnost ter tako preprečili nastajanje zidne plesni, kondenza in neprijetnega vonja. V vrhunskih prezračevalnih sistemih so tudi optimizirani motorji ventilatorjev – mere rotorja in prezračevalnih komponent so preoblikovani glede na študije in zelo izboljšani. Rezultat je eden izmed najbolj tihih ventilatorjev na svetu. Tako lahko v zavetju svojega domu uživate v tišini, brez da bi vas motil zunanji hrup.

S prezračevalnimi sistemi Lunos do kakovostnejšega življenja!

Preverite ponudbo prezračevalnih sistemov Lunos tukaj.

logo Lunos
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

VIRLunos
Prejšnji članekJUPOL potuje. JUPOL povezuje.
Naslednji članekPrevidno pri nakupu klimatske naprave
logo Lunos
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.