Toplotna črpalka z življenjsko dobo tudi do 30 let

Strah, da ima toplotna črpalka kratko življenjsko dobo, je odveč. Temu v dokaz je gotovo skorajda 30 let stara toplotna črpalka, katere začetki segajo celo v leto 1984. Slednja je gotovo za vzgled mnogim delujočim toplotnim črpalkam in v opomin vsem tistim, ki še zmeraj »gojijo« dvome o dolžini njene življenjske dobe.

Toplotna črpalka, ki je bila pred tridesetimi leti izdelana glede na takratno znanje, je svojo funkcijo odlično opravljala do nedavnega. Po 30 letih delovanja je zaradi oblog na vodnem izmenjevalcu prišlo do zmanjšane moči črpalke, zato se je lastnik odločil, da toplotno črpalko, ki sicer še vedno deluje brezhibno, pripelje na servis. Tam so strokovnjaki v podjetju Termo shop ugotovili, da je toplotna črpalka vendarle odslužila svoje in da bi bilo bolje, če se lastnik odloči za novo. Ta mu bo lahko služila nadaljnih 30 let, morda celo več, saj sta znanje in kakovost toplotnih črpalk v tem času že zelo napredovala.

 

Kljub vsemu je življenjska doba toplotne črpalke odvisna od mnogih dejavnikov; od kvalitete in kapacitete proizvoda, kvalitete namestitve do vzdrževanja, … Katero toplotno črpalko izbrati, da bo primerna za ogrevanje vašega doma, temu primerno tudi vzdržljiva in dolgotrajna, vam morajo vsekakor pomagati strokovnjaki. Takšno, ki v mrzlih zimskih in vročih poletnih dneh ne bo poskrbela samo za vaše udobje, temveč tudi za udobje vaših otrok in vnukov. Direktor podjetja Termo shop Jure Šacer ob tem dodaja: “Kupci so velikokrat skeptični glede življenjske dobe toplotne črpalke. A za strah ni nobenega razloga. Toplotne črpalke Termo shop so v zadnjih letih, zaradi velikega napredka tehnologije in znanja, močno napredovale. So veliko bolj vzdržljive, kot tiste pred 30-imi leti. Kljub vsemu je še zmeraj delujoča toplotna črpalka iz leta 1984 le še en dokaz, da lahko s pravilnim in rednim servisom podaljšamo življenjsko dobo toplotne črpalke. In pri podjetju Termo shop si prizadevamo, da je servis reden in kvaliteten.”

 

Toplotne črpalke so, v primerjavi s konkurenčnimi ogrevalnimi sistemi, zagotovo najboljša izbira. Ne samo, da imajo izjemno življenjsko dobo, vaše stroške ogrevanja zmanjšajo celo do 75 %.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.