Se želite ogrevati s samo 2 € na dan?

Les je domači obnovljivi vir energije, ki ima pomembno vlogo pri ogrevanju stavb in pripravi tople sanitarne vode. Les dobiva vse bolj pomembno vlogo predvsem zaradi omejevanja izpustov toplogrednih plinov in prahu v ozračje.

Najbolj primerne domače vrste lesa za zgorevanje med listavci sta bukev in gaber, ker ga je največ na razpolago, imata dobre zgorevalne lastnosti, sta relativno dostopni in cenovno sprejemljivi vrsti lesa.

 

Razlogi ZA uporabo kakovostnih lesnih goriv:

  • Učinkovita raba kakovostnih lesnih goriv jamči okolju prijaznejše ogrevanje v primerjavi s fosilnimi energenti.
  • Zniževanje stroškov ogrevanja: kakovostna goriva podaljšujejo življenjsko dobo kurilnih naprav in tako znižujejo letne stroške vzdrževanja in servisiranja kurilne naprave in dimnika.
  • Nič ni tako udobno kot olje in plin? Ni res: stalno zagotavljanje kakovostnih lesnih goriv in pravilna uporaba sodobnih kurilnih naprav povečuje zaupanje porabnika in mu olajša odločitev o menjavi energenta.

Bukova drva na paletah so najbolj kalorična drva, saj rastejo v višjeležečem gozdu in s tem je rast počasnejša in gosta. Polena so zložena na paleti dimenzije 100x100x180 cm, razrezana na 25, 33 ali 50 cm dolžine, debeline od 8 do 20 cm in tesno zložena. Čaka vas polna mera za primerno ceno!

 

Peleti so uveljavljajo kot ekološko, enostavno, udobno in čisto gorivo v modernih avtomatskih kotlih. Imajo dober izkoristek in minimalne emisije toplogrednih plinov. Pakirani so v 15 kg vreče. 2 kg peletov (0,24€) nadomesti 1 liter kurilnega olja (1,002 €).

 

Svetujemo, da naročite drva že spomladi, saj se bodo čez poletne mesece dobro izsušila in bodo na jesen in zimo boljša za kurjavo. Za več in bolj podrobne informacije se obrnite na www.drva.info.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.