Nova linija toplotnih črpalk Gorenje

Toplotne črpalke nove linije AS imajo nov dizajn, večji zaslon na dotik, povezljivost z internetom ter dodan nov model ALL IN-ONE. Nov, prilagojen dizajn ni samo lepši za oko, zagotavlja tudi lažjo montažo. Večji zaslon (7”) pomeni večjo preglednost in še učinkovitejše upravljanje toplotne črpalke.

AEROGOR ALL-IN-ONE ECO INVERTER predstavlja samostoječo talno enoto z že vgrajenim visoko kakovostnim emajliranim hranilnikom sanitarne vode. Seveda ima tudi ta linija inverter tehnologijo, ki omogoča visoko učinkovito, okolju prijazno in stroškovno ugodno ogrevanje, hlajenje in pripravo tople sanitarne vode.

Ogrevalne toplotne črpalke Aerogor Inverter Gorenje dosegajo najvišje kriterije energijske učinkovitosti in se uvrščajo v najvišji A++ razred.

NASTAVITEV OGREVALNE KRIVULJE S PETIMI TOČKAMI

Vsak uporabnik lahko ima specifične zahteve po različni sobni temperaturi. Zato smo razvili nekaj funkcij, ki omogočajo doseganje idealne želene sobne temperature v različnih časovnih periodah in pri različnih zunanjih temperaturah. Toplotna črpalka deluje po vremensko vodeni krivulji, ki se nastavi v petih različnih točkah. Glede na to, da imajo objekti različne toplotne izgube in da imajo uporabniki različne zahteve po sobnih temperaturah, se lahko za vsak objekt ogrevalna krivulja individualno prilagodi.

OGREVANJE / HLAJENJE / SANITARNA VODA

Toplotna črpalka lahko deluje v treh režimih ogrevanje / hlajenje / sanitarna voda in avtomatsko preklaplja med npr. ogrevanjem in hlajenjem glede na nastavljeno zunanjo temperaturo preklopa. Možnost preklopa iz ogrevanja v hlajenje s pomočjo sobnega termostata. Samodejno preklaplja tudi med režimom ogrevanje / hlajenje objekta in ogrevanje sanitarne vode v hranilniku – prioriteto ima sanitarna voda.

NOČNI REŽIM – TIHO DELOVANJE

Toplotna črpalka deluje z nižjo frekvenco kompresorja v nočnem režimu, zato je naprava še bolj tiha. Nudi možnost nastavitve reduciranega delovanja tudi v dnevnem režimu od npr. 8.00 – 14.00, ko nikogar ni v hiši. Na ta način lahko prihranimo nekaj odstotkov energije na letni ravni.

REDUCIRANO DELOVANJE V ČASU POČITNIC

Uporabnik lahko v času daljše odsotnosti nastavi počitniški način delovanja toplotne črpalke. To pomeni, da bo toplotna črpalka v času vaše odsotnosti le vzdrževala minimalno sobno temperaturo, npr. 18 °C, in na ta način dosegla nižjo porabo ter prihranke za uporabnika. Prav tako se objekt ne bo podhladil in se bo uporabnik lahko vrnil v topel dom.

KOMPENZACIJA OGREVALNE KRIVULJE

Funkcija omogoča kompenzacijo ali prilagajanje ogrevalne krivulje (višanje / nižanje temperature dvižnega voda) glede na trenutno sobno temperaturo. To pomeni, da kljub prednastavljeni krivulji krmilnik zniža temperaturo dvižnega voda za npr. 1 °C zaradi nižjih toplotnih izgub objekta, kot so bili predvideni na zagonu naprave. Funkcija je lahko aktivna le v primeru uporabe sobnega temperaturnega tipala (tovarniško priložen).

SHRANJEVANJE TOPLE SANITARNE VODE

Funkcija omogoča časovno nastavitev segrevanja sanitarne vode za 7 dni v tednu ter 365 dni v letu. Npr.: toplotna črpalka segreva sanitarno vodo zjutraj, med 5.00 in 7.00 uro, ter popoldan in zvečer med, 15.00 in 23.00 uro. Na ta način na letni ravni lahko dosežemo dodatne prihranke pri stroških ogrevanja sanitarne vode.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.