Sponzorirano
Bazeni, savne, whirlpooli Remax

Minimalna višina za maksimalno udobje

Sistem talnega gretja za obnove/prenove

Pri obnovah starih zgradb ali prenovah stanovanj si prenekateri lastnik zaželi, da bi vgradil talno gretje. Izvedba le-tega je odvisna od razpoložljive višine tal, ki pa je v takšnih primerih običajno ni dovolj. Z MINITEC sistemom talnega ogrevanja pa tega problema ni več.

Majhna višina elementa, hiter odzivni čas

Uponorjev sistem Minitec vam nudi veliko prednosti. Samolepilna pritrdilna plošča Uponor Minitec, ki je namenjena za vgradnjo Minitec Comfort Pipe cevi 9,9 x 1,1 mm, se lahko vgradi na obstoječi estrih, les ali tla, obložena s keramiko. Zahvaljujoč izredno nizki višini tega elementa (približno 1cm), je sistem posebej primeren za vgradnjo v obstoječih stavbah.

Samolepilna pritrdilna plošča minimalne višine
Samolepilna pritrdilna plošča minimalne višine

Samolepilna pritrdilna plošča je opremljena z luknjami v samih čepkih in tudi med čepki, kar zagotavlja, da se bo izravnalni sloj, ki je vgrajen v poznejši fazi, razširil hitro in čvrsto sprijel s podlago. Izravnalni sloj je vgrajen tik nad zgornjo površino čepkov, kar v skupni višini predstavlja le cca 20 mm vgradne višine.

Po kratkem času sušenja, se lahko položi zaključna talna obloga direktno na vgrajen sistem. Ker je cev vgrajena tik pod zgornjim slojem tal, so zagonski časi ogrevanja kratki. Prav tako lahko sistem obratuje pri nižjih temperaturah ogrevalne vode in se odziva zelo hitro na temperaturne spremembe.

Hitro vgrajeno, hitro dostopno

Glavni prednosti Uponor Minitec sistema sta majhni stroški vgradnje in odlično bivalno udobje, ki ga sistem nudi lastnikom. Uponor samolepilne pritrdilne plošče so izredno robustne, saj se lahko po njih normalno hodi, ne da bi se pri tem čepki kaj poškodovali. Poleg tega zagotavljajo hitro in stroškovno učinkovito vgradnjo Minitec Comfort Pipe cevi s samo enim izvajalcem.

Izravnalna masa se enostavno razliva
Izravnalna masa se enostavno razliva

Vaše prednosti:

  •  idealno za naknadno montažo v obstoječih stavbah med prenavljanjem
  • primerno za direktno vgradnjo na estrih ali tla, obložena s keramičnimi ploščicami
  • višina elementa le cca en centimeter
  • poceni vgradnja samolepilne pritrdilne plošče in cevi
  • samolepilne pritrdilne plošče so pohodne takoj po vgradnji
  • kratek čas segrevanja
  • idealno za toplotne črpalke in uporabo obnovljivih virov energije zaradi nizke temperature ogrevalne vode
  • lahko se priklopi direktno na obstoječ ogrevalni sistem preko mešalne grupe

Za več informacij se obrnite na DOM-TITAN d.d., ki je generalni zastopnik firme Uponor v Sloveniji.

pc5@dom-titan.si | (01) 8309 168 | Spletna stran

Uponor je podjetje s sedežem v Vantaaju na Finskem in obstaja že skoraj sto let. Uponor je vodilni globalni ponudnik sistemov in rešitev na področjih higienične oskrbe s pitno vodo, energijsko učinkovitih sistemov za ogrevanje in hlajenje ter zanesljivih infrastrukturnih rešitev.

Urednica portala MojPrihranek.si

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.