Kakšne so prednosti stropnega ogrevanja in hlajenja?

Promocijski zastavi plapolata v vetru, spodaj napis za sistem

Pri obnovah in novogradnjah je izrednega pomena, da poskrbimo za energetski ogrevalni in hladilni sistem. Pri tem moramo seveda upoštevati več dejavnikov, od same cene do stanovanjskih prostorov. Podjetje Baustoff + Metall vam ponuja inovativen sistem GP-Cool Speed System, ki zagotavlja udobno bivanje in gospodarsko učinkovitost.

Prednosti klimatskih stropov

Klimatski stropi imajo številne prednosti v primerjavi s klasičnimi klimatskimi napravami. Sistemi namreč uporabljajo energijo žarčenja in enakomerno oddajo toploto ali mraz na stanovanjske prostore. S tem ne pride do prepiha ali odvzema vlage. Posledica je prijetna in zdrava klima stanovanjskih prostorov, ki je primerna tudi za občutljive ljudi.

Naprava na stropu, za montažo sistema klimatskih stropov

Veliko prednost predstavlja tudi gospodarska učinkovitost. Sistem klimatskih stropov v ogrevalnem pogonu potrebuje pripravljalne temperature od približno 30 do 35 stopinj Celzija. Za hladilni pogon pa zadoščajo pripravljalne temperature od 16 do 17 stopinj Celzija. To zagotavlja uporabo toplotnih črpalk, solarnih celic ali ogrevanja na pelete.

Zakaj so GP Cool Speed sistemi tako učinkoviti?

Sistem je sestavljen iz cevi iz umetnih vlaken. Te so vtisnjene v strop kot profil za prenos toplote. Cevi nato prevajajo toploto oziroma mraz. Sistem deluje neslišno in zagotavlja enakomerno temperaturo. Zaradi posebnega patentiranega sistema je uravnavanje toplote in mraza precej boljše kot pri običajnih klimatskih sistemih.

Cevi na stropu

Profile za prenos toplote lahko na gradbišču brez težav skrajšamo ali podaljšamo, zato je sistem zmeraj takoj dobavljiv. Polaganje cevi je robotsko podprto, hitro in zanesljivo. Arhitekturni načrti so zelo fleksibilni, zato sisteme lahko vgradimo v različna stanovanja. Sistem ob trajnem delovanju zagotavlja visoko učinkovitost in cenovno ugodno možnost, saj ne zahteva večjih stroških vzdrževanja.

Podpora pri svetovanju in montaži

V podjetju Baustoff + Metall vam bodo priznani strokovnjaki podrobno svetovali glede montaže in instalacije GP Cool Speed sistema klimatskih stropov. Za več informacij pokličite na telefonsko številko (02) 332 79 82 ali pošljite sporočilo na elektronski naslov maribor@baustoff-metall.com. V podjetju vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.

Ženska in moški ležita na tleh, ženska gleda v kamero in se smeji

Prejšnji članekVeste, kaj je »shoffice«?
Naslednji članekKatrca bo dobila novo, večjo in električno podobo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.