5 hitrih korakov za varčevanje pri ogrevanju

Hladnejši dnevi v nas sprožijo željo po toplem domu. Večina izmed nas, ljubiteljev topline, je uporabnik centralnega ogrevanja. Vsi pa si želimo še dodatno privarčevati pri ogrevanju. Izbira vira energije je nekaj, odlični nasveti pa drugo. In za to smo se zbrali tukaj, da pogledamo, kako privarčevati in spoznati najboljše korake pri ogrevanju.

Zaprimo okna in vrata

Kadar imamo vklopljen sistem gretja, zaprimo okna in vrata. Sliši se preprosto, vseeno je to nekaj, kar pogosto pozabimo. Večina domov že skozi zaprta vrata in okna izgubi do 30 odstotkov toplotne energije zaradi slabe kakovosti tesnjenja. In zato je najboljše, da so pri gretju tudi zaprta, da ne pride do še večjih izgub.

Zmanjšajmo radiatorje, ki jih ne uporabljamo

V prostorih, ki jih ne uporabljajmo ali so zelo malo v uporabi, je med gretjem najbolj pametno zmanjšati delovanje radiatorjev. Razmislimo lahko tudi o popolnem zaprtju radiatorjev, ki sploh niso v uporabi.

Zavese naj ne prekrivajo radiatorjev

Napaka, ki se pogosto zgodi, je prekritje radiatorjev z zavesami. Tako toplota ne bo zakrožila po prostoru, ampak obstala pri zavesi. Vsekakor je to odvisno od materiala in prepustnosti zavese.

Topla voda naj ne uhaja skozi pipe

Poskrbimo, da ne pride do nepotrebnega uhajanja tople vode iz pip. Poskrbeli bomo, da ne bo treba ponovno segrevati vode in tako porabljati odvečne energije.

Še boljše možnosti boste imeli s temi koraki

Vsekakor lahko skrbimo za čistočo prezračevalnikov in uporabo le najboljših energentov. Nekaj pa lahko storimo pred tem in nam bo veliko bolj v pomoč. Prvi korak je izolacija celotne hiše in posameznih sistemov, kot so cevi za toplo in hladno vodo. Drugi korak je izbira najboljšega centralnega ogrevanja za našo hišo, ki bo delovalo dolga leta na najvišjem nivoju. Obenem pa ima zagotovljeno garancijo s servisom. Da pa do napak sploh ne pride, so tu mojstri ogrevanja Frankovič, ki bodo pravilno namestili sistem, kar bo le še izboljšalo delovanje sistema.

Možnost finančne spodbude in vrhunska ponudba

Eko sklad - Slovenski okoljski javni skladZa vsak ukrep, ki izpolnjuje pogoje javnega poziva za nepovratne finančne spodbude, je na voljo tudi ugoden kredit Eko sklada. Poleg nepovratne finančne spodbude si lahko zagotovite tudi hkratno možnost pridobitve ugodnega kredita Eko sklada. Pri tem pa vam lahko pomagajo pri podjetju Frankovič, d. o. o. S klicem na +386 7 356 78 30 vam pripravijo predračun in popolno vlogo, s katero boste lahko kandidirali na razpisu.

Topel dom je zdaj le še en klic stran, zagotovite si ga.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.