Klimateh: Ogrevanje s toplotno črpalko je prava odločitev

V Sloveniji se velik del energije porablja za ogrevanje stanovanj in poslovnih prostorov. Samo pri gospodinjstvih delež porabljene energije znaša več kot 70 odstotkov, s segrevanjem sanitarne vode pa celo 90 odstotkov vse porabljene energije.

Toplotna črpalka je energetsko in ekološko najbolj učinkovit način ogrevanja. Ogrevanje s toplotno črpalko je predvsem varčno v primerjavi s katerimkoli drugim načinom ogrevanja. Tako pa nam toplotne črpalke omogočajo velike prihranke energije.

Toplotne črpalke so izjemno varčne energetske naprave, ki iz okolja črpajo energijo pri nizkih temperaturah in jo posredno prenašajo v prostore z višjo temperaturo. Učinkovitost toplotne črpalke običajno izrazimo s koeficientom zmogljivosti sistema. Vrednost tega koeficienta se pri toplotnih črpalkah zrak – voda giblje okoli vrednosti 3. To pomeni, da so toplotne črpalke trikrat bolj učinkovite od ogrevanja z električno energijo.

Prikaz notranje in zunanje enote toplotne črpalke Mitsubishi electric

Toplotne črpalke zrak – voda

Najsodobnejši primerki toplotnih črpalk zmorejo izkoristiti toploto celo pri zunanjih temperaturah do -20 oz. -28 °C. Pri tako nizkih temperaturah je izkoristek še vedno okoli 50 %. Montaža toplotne črpalke zrak – voda je tudi relativno enostavna. Za uporabnika je investicija v toplotno črpalko zrak – voda tudi najcenejša investicija, med vsemi vrstami toplotnih črpalk. Tudi montaža in vzdrževanje toplotnih črpalk zrak – voda sta enostavna in cenovno ugodna. Tovrstne toplotne črpalke so primerne za uporabo pri temperaturah zunanjega zraka od -28 °C.

Toplotne črpalke nam omogočajo, da z njimi pripravljamo toplo sanitarno vodo, ogrevamo prostore ali pa le-te poleti aktivno hladimo. Različni modeli vam ponujajo različne kombinacije.

Notranja enota Daikin Altherma

Število vgradenj toplotnih črpalk strmo narašča

Uporaba in seveda prodaja toplotnih črpalk vse bolj narašča, v zadnjih petih letih se je celo podvojila. Že več milijonov toplotnih črpalk je nameščenih po vseh Evropi, in z vse večjo ozaveščenostjo uporabnikov o očitnih prednostih tega sistema toplotnih črpalk ta trg še vedno raste z izjemno naglico. Poglavitne prednosti toplotnih črpalk lahko strnemo v naslednje alineje:

  • znižajo stroške ogrevanja od 35 – 60 %, kar investicijo povrne v nekaj letih,
  • zmanjšajo emisije CO2 in delujejo brez nevarnih goriv,
  • zavzamejo malo prostora in pri delovanju so zelo tihe,
  • so enostavne za upravljanje in uporabo,
  • v poletnih časih omogočajo hlajenje hiše,
  • skoraj ne potrebujejo vzdrževanja,
  • so eden od ukrepov za povečanje deleža obnovljivih virov energije,
  • na večjem območju Slovenije je njihova uporaba subvencionirana s strani države,

Če želite vgradit energetski vir ogrevanja, ki bo stroškovno učinkovit, enostaven za uporabo in zanesljiv, je vsekakor toplotna črpalka prva izbira. Za nakup in montažo toplotnih črpalk zrak – voda pa je prva izbira podjetje Klimateh d.o.o. So strokovnjaki na področju ogrevanja, klimatizacije in prezračevanja. Prodajajo in montirajo toplotne črpalke zrak – voda znamk Mitsubishi electric in Daikin. Za več informacij so dosegljivi na telefonski številki 059 961 856 ali na e-naslovu klimateh@kli

mateh.si.

klimateh@klimateh.si | 059 961 856 | Spletna stran

Podjetje Klimateh d.o.o. se nenehno razvija ter hitro in kakovostno prilagaja novim kontekstom in potrebam na področju ogrevanja, klimatizacije in prezračevanja. Poleg konkurenčne cene in visoke kakovosti stranki nudijo strokovno pomoč pri iskanju optimalne rešitve.

Urednik portala MojPrihranek.si

VIRKLIMATEH d.o.o.
Prejšnji članekEkološki tlakovci EKO – 20
Naslednji članekPametna ključavnica, ki jo morate imeti
klimateh@klimateh.si | 059 961 856 | Spletna stran

Podjetje Klimateh d.o.o. se nenehno razvija ter hitro in kakovostno prilagaja novim kontekstom in potrebam na področju ogrevanja, klimatizacije in prezračevanja. Poleg konkurenčne cene in visoke kakovosti stranki nudijo strokovno pomoč pri iskanju optimalne rešitve.

Urednik portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.