Zakaj je prav zdaj pravi trenutek za nakup in montažo klimatske naprave?

Klimatske naprave so se izkazale za izjemno učinkovite in mnogi si brez nje skoraj ne predstavljajo več doma. Njihova večnamenska uporaba upraviči nakup, saj se zaradi energetske učinkovitosti izkažejo pri ogrevanju in hlajenju. Pravočasen nakup bo zagotovil, da bo pripravljena na hlajenje v poletnih mesecih.

Aktualna čez celo leto

Še pred nekaj leti so klimatske naprave največ svojega dela opravile v poletnih mesecih. Visoke temperature od junija do avgusta so hitro ogrele tudi stanovanjske objekte, večina ljudi pa se je za vgradnjo odločila ravno pred vročinskim valom ali ko je ta povzročil nevzdržne temperature v stanovanju. Zaradi sprememb podnebja vroči meseci, ko je klimatska naprava uporabna, trajajo daljši čas. Prednost klimatskih naprav je tudi, da se lahko uporabijo v prehodnem obdobju za ogrevanje stanovanja. Stroški so precej nižji, zato mnogi izkoriščajo njeno učinkovitost čez leto. Samo ena enota v stanovanju, ki omogoča hlajenje, ogrevanje, prečiščevanje zraka, razvlaževanje in določeni modeli tudi prezračevanje in vlaženje.

Montažo opravite že spomladi

Izbiri klimatske naprave je treba nameniti kar nekaj časa, da bo nudila lastnosti, ki so potrebne za učinkovito hlajenje doma. Ponudbe je ogromno, poleg tega pa je po nakupu potrebna še montaža, zato lahko traja nekaj dni, da bo klimatska naprava stala v domu in začela opravljati svoje naloge. Pri nakupu klimatske naprave ni priporočljivo čakati do poletja in prvega vročinskega vala, saj ne le da bodo višji stroški montaže, ampak lahko ta traja tudi dlje časa in ni rečeno, da bo pravočasno začela hladiti prostor. Priporoča se, da se nakup klimatske naprave začne že v spomladanskih mesecih. Monterji še niso tako zasedeni in tako bo klimatska naprava zagotovo pravočasno pripravljena na uporabo.

Moč in število klimatskih naprav naj bo prilagojena potrebam

Namen klimatskih naprav je, da učinkovito ohladijo prostor. Vse klimatske naprave niso enako zmogljive in bodo zato različno dobro ohladile stanovanje. Odvisno je od moči naprave in potrebnega števila nameščenih klim. Na to vplivajo individualne potrebe stanovanja, ki določajo zahtevano zmogljivost klimatske naprave. Nanjo najbolj vpliva velikost prostora, večji prostori potrebujejo bolj zmogljive in morda tudi več nameščenih klimatskih naprav. Na potrebno moč vpliva še položaj prostora, saj se prostori z več sončne svetlobe in več zunanjih sten hitreje segrevajo in zato potrebujejo močnejšo klimo. Enako velja za slabše izolirana stanovanja in tista z več oziroma večjimi okni, ki so slabši izolator. Vpliva pa tudi način življenja družine, uporaba elektronskih naprav in zadrževanje v prostoru. Če je stanovanje veliko in moč ene klimatske naprave ne zadošča, bo morda potrebnih več klimatskih naprav. Najbolje se je posvetovati s strokovnjakom, ki bo glede na prostor in način življenja družine najbolje ocenil potrebe po moči in številu klimatskih naprav, da bo stanovanje učinkovito ohlajeno.

Daikin klimatska naprava

Zdaj je pravi čas za nakup klimatske naprave, da bodo do poletja že pripravljene na hlajenje prostorov. Daikin klimatske naprave bodo to naredile na energetsko varčen način. Brez težav bo potekala tudi montaža, saj Airabela sodeluje s široko mrežo monterjev iz celotne Slovenije, ki bodo poskrbeli, da bo takoj po nakupu klimatska naprava pripravljena za uporabo.

Za več informacij se obrnite na podjetje Airabela, ki je pooblaščeni distributer klimatskih, ogrevalnih in prezračevalnih sistemov za stanovanjske in poslovne objekte.

Logotip Airabela
info@airabela.si | +386 8 205 30 25 | Spletna stran

Uradni uvoznik in distributer klimatskih in ogrevalnih sistemov Daikin ter prezračevalnih sistemov SIKU. Nudimo kvalitetne in zanesljive produkte, tehnično svetovanje in strokovno podporo.

Prejšnji članekDoživetje razkošja s klimatsko napravo MSZ-LN
Naslednji članekVabljeni na DAN ODPRTIH VRAT V ŽIVO – HIŠA R, najsodobnejša Marlesova arhitektura na ogled
Logotip Airabela
info@airabela.si | +386 8 205 30 25 | Spletna stran

Uradni uvoznik in distributer klimatskih in ogrevalnih sistemov Daikin ter prezračevalnih sistemov SIKU. Nudimo kvalitetne in zanesljive produkte, tehnično svetovanje in strokovno podporo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.