Vents TwinFresh Comfo za ekonomično prezračevanje z rekuperacijo toplote

Prezračevanje z rekuperacijo TwinFresh Comfo je lokalno hišno prezračevanje z rekuperacijo (visoko zmogljivo regeneracijo toplotne energije). So oblikovno podobni standardni seriji TwinFresh Stadard. Enote z rekuperacijo toplote se odlikujejo s posodobljenimi funkcijami nadzora, daljinskim upravljalnikom in stikali na ohišju. TwinFresh Comfo je enostavna in učinkovita rešitev. Zagotavlja urejeno in energijsko varčno prezračevanje v ločenih prostorih, počitniških hišah, javnih in poslovnih prostorih.
Lastnosti prezračevanja z rekuperacijo Vents TwinFresh Comfo:

  • učinkovito enoprostorsko prezračevanje z dovodom in odvodom zraka v eni enoti
  • ventilator ima vgrajen visoko zmogljivi keramični zbiralnik toplote, z učinkom regeneracije toplote do 91%
  • dvosmerno delovanje pod napetostjo 12V in nizko porabo električne energije od 1,4 do 7,3 W
  • integrirana avtomatika
  • tiho delovanje ventilatorja (22-29 dBA)
  • enostavna montaža
  • Filtriranje zraka z G3 filtri
  • vzdržljivi in namenjeni za neprekinjeno delovanje
  • ne kondenzira


Poleg izredno enostavne montaže, je prednost enot  Vents Twinfresh Comfo tudi enostavna uporaba. Za delovanje ne potrebujete kontrolne enote in povezave med enotami. Prezračevalno enoto Vents TwinFresh Comfo enostavno pritrdite v pripravljeno odprtino in vklopite v vtičnico. Enota je takoj pripravljena za delovanje. Prezračevanje uravnavate preko priloženega daljinskega upravljalnika.


Prezračevanje z rekuperacijo Vents TwinFresh Comfo – logika delovanja:

Rekuperator Twin Fresh Comfo je namenjen za dvostransko delovanje, za regeneracijo toplote in oskrbo vlage ali enostransko delovanje, za namene dovoda in odvoda zraka, brez učinka regeneracije.

CIKEL I. topel in zatohel zrak ekstrahira iz prostora, gre skozi keramični akumulator energije. Ko teče skozenj, segreje in navlaži keramični akumulator, kateri prenaša do 91% zbrane toplotne energije. Ko dobi keramični akumulator dovolj energije, ventilator samodejno preklopi v način dovoda zraka.

CIKEL II. Zunanji čist in svež zrak teče skozi keramično energijski akumulator. Hkrati absorbira vlago in se segreje na sobno temperaturo. Ko je temperatura akumulatorja pade, ventilator preklopi v način odvajanja. Proces odvoda in dovoda se nenehno ponavlja. Ventilator zamenja svoj način delovanja prezračevanje vsakih 70 sekund.

Upravlajnje

Poleg nadzorne enote za daljinsko upravljanje, so za dodatno udobje in dodatno kontrolo dodana ročna stikala, za osnovne načine delovanja. Stikala se nahajajo na ohišju ventilatorja. Za aktiviranje upravljanja enote z daljinskim upravljalnikom, morajo biti stikala na ohišju v sredinskem položaju.


Hišno prezračevanje

Za hišno prezračevanje, ki temelji na  delovanju prezračevalnega sistema Vents TwinFresh, namestite po eno enoto v vsaki sobi. Za večje prostore se namesti dve ali več enot.

Delovanje enot se prilagodi tako,da se del enot obrne v način oskrbe in del v način odvoda zraka. Ko del ventilatorjev, ki odvajajo zrak in akumulirajo izhodno toploto, drugi set enot Vents TwinFresh dovaja skozi akumulator segreti zrak. Skozi časovno določene cikle ventilatorji preklaplajo med odvodom in dovodom. Tako je poskrbljeno za prezračevanje vašega doma, poskrbljeno je za ugodno temperaturo v vseh letnih časih. Ob zmanjšanju toplotnih izgub se zelo zmanjšajo stroški ogrevanja in hlajenja prostorov.

Za pravilno kroženje zraka po prostorih, je potrebno zagotoviti skozi dodatne odprtine v vratih. Za ureditev energetsko varčnega prezračevanja vam priporočamo namestitev odvodnih ventilatorjev v kuhinji ali kopalnici. Priporočamo vgradnjo centrifugalnih ventilatorjev ali  ventilatorje serije VENTS IFAN, kateri odvajajo zrak na podlagi senzorja gibanja ali senzorja vlažnosti.

Več informacij na e-poštni naslov info@unived.si ali mobilni številki GSM 051 797 343 v ponedeljek, sredo in petek od 16h do 18h.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.