Novi Volkswagen Amarok s prvimi slikami

Volkswagen Amarok navdušil s prvimi slikami
Volkswagen Amarok navdušil s prvimi slikami

Volkswagen je ponudil prve fotografije ali bolje rečeno slike prihajajočega Amaroka. Skice Volkswagna Amaroka, ki bo luč sveta ugledal naslednje leto, so že zaokrožile po internetu. Ker je bil pred nekaj tedni razkrit Ford Ranger nove generacije, je bilo hitro jasno, da bo kmalu na pogled tudi novi Amarok. Ta bo stal na isti platformi, a vseeno prinesel veliko svojih elementov, ki pripadajo nemški znamki.

Novi Volkswagen Amarok spominja na afriške savane

Volkswagen Amarok je precej zanimivo vozilo, ki je že več kot deset let v uporabi v afriških državah kot partner organizacije WFA (Wilderness Foundation Africa). Tam je uporabljen za nadzorovanje naravnih rezervatov, predvsem znan pa v posnetkih divjih nosorogov, kjer navdušuje opazovalce. In zdaj je prišel čas, ko bo kmalu na voljo nova generacija Amaroka.  Svojo platformo si bo delil z Rangerjem, ki ga izdeluje Ford. Nekaj podobnosti vsekakor je, a Volkswagen se močno oklepa besed, da bo imel Amarok jasno DNJ Volkswagna.

Izdelovali ga bodo v Argentini in Južni Afriki, na voljo pa bo po celem svetu. Trenutno sta zdaj na voljo le dve sliki oziroma skici, ki ne kažeta veliko stvari. Ena prikazuje zunanjost in še kako avanturistično izvedbo vozila, ki pelje skozi blato. Druga slika pa prikazuje moderno notranjost, ki bi jo le stežka povezali z zunanjostjo. Najbolj v oči bodejo volan, multimedijski zaslon in digitalni merilci. Poleg tega ni na voljo popolnoma nič drugega, kakor govorice o turbodizelskemu motorju V6 in nekaj malega o varnostni opremi.

Amarok Volkswagen s svojo notranjostjo, kot jo lahko vidimo na skici
Amarok Volkswagen s svojo notranjostjo, kot jo lahko vidimo na skici

Novi Amarok prihaja v letošnjem letu

Volkswagen Amarok prihaja z letom 2022 in ko bomo izvedeli kaj več, bomo to z vami tudi delili. Do takrat bo potrebno sloneti le na obstoječih Amarokih, ki se že peljejo po slovenskih cestah in predvidevati zmožnosti naslednika.

Kako pa se zdi prihajajoči Amarok vam? Bi ga imeli?

Prejšnji članekPOZOR: Začenja se 14-dnevni poostreni nadzor, a ne le voznike!
Naslednji članekTako preprosto je odstraniti madeže z lesene mize
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.