Dyson z novim modelom učinkovitega ventilatorja z možnostjo ogrevanja.

Dyson je predstavil nov model ventilatorjev, brez vrtečih lopatic, Air Multiplier. Dyson AM05 Hot + Cool ventilator in grelnik je inovativne tehnologije, saj lahko, kot samo ime pove, lahko ogreva in nežno pohlajuje*, zaradi česar je idealen za uporabo v vseh letnih časih.

Prejšnji brezlopatični ventilatorji iz Dyson-a so lahko bodisi nežno pohlajevli* ali ogrevali prostor, redko pa oboje. AM04 je tehnično to lahko izvajal, vendar ne tako učinkovito. Britansko podjetje je zdaj izboljšalo svoj multiplikacijski ventilator z namenom zagotavljanja najvišje učinkovitosti v vseh sezonah. Nov motor zagotavlja boljši pretok zraka – pri AM05 je sposoben usvariti pretok 28 litrov zraka na sekundo.

Dyson AM05 Hot + Cool ahko segreva zrak, ki ga potiska iz rež na nastavljeno temperaturo med 1 °C in 28 °C. Inteligentni termostat zagotavlja, da se pri doseženi nastavljeni sobni temperaturi stroj izključi. Če temperatura pade ali naraste, se ponovno vklopi. To pomeni, da je bolj energetsko učinkovit od običajnih ventilatorskih grelnikov – kaloriferjev. Grelni elementi niso na dosegu roke in če se ventilator grelnika prevrne, se ta samodejno izklopi.

Ventilator je opremljen z daljinskim upravljalnikom, s katerim ga lahko vklopite ali izklopite, nastavite želeno temperaturo, količino pretoka zraka in nadzorujete osciliranje. Daljinski upravljalnik je ukrivljen in namagneten, kar omogoča, da ga lahko postavimo na vrhu ventilatorja, ko ni v uporabi. “Neprijetno je, ko temperature nihajo – eno minuto je toplo, naslednjo pa hladno. Zato smo ustvarili napravo, ki segreva in učinkovito hladi,” je dejal James Dyson. “Povečali smo zmogljivost brezkrtačnega motorja za 33 odstotkov, izboljša zmogljivost nežnega pohlajevanja*, hkrati pa ostaja hiter, tudi pri ogrevanju prostora.”


Upajmo, da bo Dyson AM05 Hot + Cool kmalu na voljo tudi pri nas.

* Z velikim zračnim pretokom in hitrostjo zraka lahko ventilatorski grelnik Dyson Hot™ uporabljate tudi kot učinkovit hladilni ventilator poleti. Če ga uporabljate v načinu ventilatorja, lahko nežni pretok zraka pomeni, da se ljudje počutijo, kot da je temperatura do 3 °C nižja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.