Daikin naredil korak naprej v razvoju hladilnih sredstev za toplotne črpalke!

Inovacije, ki jemljejo dih in omogočajo razvoj pri uvajanju R-32 plina v toplotne črpalke zrak/zrak na trgu EU. Kot vodilni ponudnik na tržišču skuša Daikin razvijati in ponujati notranje enote, ki kupcem zagotavljajo udobje, z majhnimi vplivi na okolje, energetsko učinkovitostjo in pravo izbiro hladilnih sredstev. S tovrstno vizijo je Daikin na Japonskem leta 2012 lansiral prvo klimatsko napravo z R-32 hladilnim sredstvom. Vse od takrat so na Japonskem instalirali že več milijonov omenjenih enot.

Zakaj R-32?
Hladilna sredstva krožijo znotraj klimatskih naprav in prenašajo toploto: to je izrednega pomena za vse praktične namene, saj deluje kot “ožilje” proizvoda. In prav zaradi tega so inovacije in razvoj na tem področju izrednega pomena.

Kot del naše obveze do okolja je naš cilj razviti sisteme, ki imajo manjši vpliv na okolje. Izbira hladilnega sredstva je tako ključni dejavnik k prispevanju zmanjšanja globalnega segrevanja. Izvajamo raziskavo, katere cilj je doseči praktično uporabo hladilnih sredstev naslednje generacije in se ob tem osredotočiti ne le na njihov neposredni vpliv na globalno segrevanje, temveč tudi na njihove učinke v celotnem življenjskem ciklu, vključno z energetsko učinkovitostjo med uporabo klimatske naprave.

Tako je Daikin prepoznal R-32 hladilno sredstvo kot najbolj obetavno hladilno sredstvo prihodnosti, za stanovanjske in komercialne klimatske naprave. Njegov vpliva na okolje je namreč kar 77 % manjši, kot vpliv ostalih hladilnih sredstev. V primerjavi z najbolj pogosto uporabljenimi hladilnimi sistemi za zračne klimatske naprave ima R-32 le tretjino vpliva na globalno segrevanje, zahteva manjšo prostornino in omogoča večjo energetsko učinkovitost. Kot enostopenjska komponenta je R-32 tudi lažje reciklirati in ponovno uporabiti, kar je vnovič še ena prednost za okolje.

Sprejemamo odločitve na podlagi vseh dejavnikov:

  • Okoljski vpliv hladilnih sredstev.
  • Varnostni dejavniki, kot so gorljivost in toksičnost.
  • Strošek izdelave klimatske naprave, ki uporablja hladilno sredstvo.


Omogočamo vam popoln nadzor
Spremljati stanje vaše enote, nadzirati načina delovanja, nastaviti temperaturo, hitrost pretoka zraka in smeri ter nastaviti urnik temperature in delovanja z do 4 ukrepi / dan, 7 dni v tednu, so operacije, ki so sedaj na voljo za Android in Apple naprave.

Uporabnik se lahko odloči za vodenje svoje Daikin klimatske naprave tudi preko aplikacije, ki zagotavlja popoln nadzor, doma ali na poti. Uporaba Daikin spletnega Controllerja v kombinaciji s t.i. “plug-and-play” brezžično LAN napravo vam daje popoln nadzor nad vašo klimatsko napravo, kjerkoli in kadarkoli. Poslovite se od tradicionalnih daljinskih upravljalnikov ter pozdravite več svobode in prilagodljivosti.

Daikin spletni Controller je sedaj na voljo za večino inverter Daikin enot. Mobilni nadzor preko aplikacije pa je sedaj na voljo za večino inverter notranjih enot celo brezplačno.


Ni važno, če ste ljubitelj visoke tehnološke dovršenosti ali potrebujete le osnovno udobje v svojem domu, vse Daikin enote bodo vaš dom spremenile v popoln prostor za sprostitev in udobje.

Mi smo pripravljeni na prihodnost. Se na boste pridružili?

Za dodatne informacije o DAIKINU obiščite www.daikin-ce.com ali nas kontaktirajte na naši FB straniDaikin v Sloveniji.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.